Foto: FK Liepāja
"Liepājas" futbolisti svētdien "Optibet" futbola virslīgas spēlē izcīnīja pārliecinošu uzvaru.

"Liepāja" mājās ar 3:1 (2:0) uzvarēja "Ventspili".

Spēles pirmās desmit minūtes aizritēja mierīgā tempā. Vienā no epizodēm liepājnieki kļūdījās "Ventspils" soda laukuma tuvumā, kas viesiem ļāva izrauties ātrajā pretuzbrukumā, taču šī epizode noslēdzās bez sitiena pa vārtiem. Arī nākamās 20 minūtes aizritēja ar maz vārtu gūšanas momentiem, aktīvāku sniegumu demonstrējot mājiniekiem.

Pūles uzbrukumā 32.minūtē nesa augļus. Eduards Tīdenbergs bumbu soda laukumā piespēlēja Dodo, kurš no tuvas distances sita precīzi ar galvu. Vārtu guvējs sešas minūtes vēlāk soda laukumā pie kreisā vārtu staba neaizsniedzās līdz partnera piespēlei.

Puslaika pirmspēdējā minūtē Tīdenbergs atbrīvojās no sedzēja, saņēma bumbu pēc auta izspēles un īsi pēc tam no aptuveni 16 metriem ar spēcīgu sitienu panāca 2:0.

Otrā puslaika otrajā minūtē "Ventspils" spēja aizsargāties pret diviem atkārtotiem liepājnieku uzbrukumiem, bet 56.minūtē tika ieskaitīti "Liepājas" trešie vārti. Pēc Tīdenberga sitiena bumba skāra Juriju Tkačku, kuram protokolā ierakstīts rezultatīvs sitiens savos vārtos.

Astoņas minūtes līdz pamatlaika beigām ventspilnieki no aptuveni 20 metriem neizmantoja standarsituāciju, bet trīs minūtes vēlāk otrais mēģinājums bija sekmīgs. Soda laukumā centrēto bumbu iepretim vārtiem aizskāra Vladimirs Mukins - 1:3. Spēles pēdējās minūtes aizritēja divcīņās laukuma centrā, "Liepājai" svinot uzvaru arī otrajā Kurzemes derbijā.

Zīmīgi, ka "Liepājas" sastāvā spēlei nebija pieteikts labākais vārtu guvējs Artūrs Karašausks.

Liepājnieki pēdējās deviņas cīņas aizvadījuši grafikā pa trim mačiem. Vispirms trīs zaudējumi, tad trīs uzvaras un atkal trīs zaudējumi pret trim šīs sezonas spēcīgākajām komandām - 1:4 pret "Riga", 1:2 pret RFS un 0:1 pret "Valmieru".

"Ventspils" pēc uzvaras 5:2 pār "Metta" komandu cieta trīs "sausos" zaudējumus pēc kārtas pret sacensību spēcīgākajām komandām - 0:3 pret "Riga", 0:2 pret RFS un 0:2 pret "Valmieru" -, pēdējā kārtā savā laukumā nespējot pieveikt Daugavpils "Noah Jurmala".

Mājiniekiem joprojām labākais vārtu guvējs ar četriem "goliem" ir Artūrs Karašausks, bet Ventspils komandai piecus vārtus iesitis Marks Kurtišs.

Mājiniekiem sapelnīto dzelteno kartīšu dēļ nedrīkstēja palīdzēt Marko Simičs. Turklāt piektdien "Liepāja" pārtrauca darba attiecības ar 34 gadus veco ukraiņu vārtsargu Oleksandru Ribku, kurš klubam pievienojās 2020.gada vasarā, kopā ar to izcīnot Latvijas kausu.

Sezonas pirmajā savstarpējā spēlē viesos ar 1:0 uzvarēja "Liepāja".

Pirmdien tiksies Daugavpils "Noah Jurmala" ar "Metta" un "Daugavpils" ar "Riga".

Šo kārtu izlaiž RFS.

Jau ziņots, ka Jūrmalas "Spartaks" svētdien mājās ar 1:0 (1:0) uzvarēja "Valmieru", kas piedzīvoja vien otro neveiksmi šosezon. 12.minūtē "pendeli" iesita Ričards Fraidejs.

Turnīra vadībā ar 26 punktiem 11 spēlēs ir RFS komanda, otrā ar tādu pašu bilanci 12 spēlēs ir "Valmiera", bet trešā ar 25 punktiem 11 mačos ir "Riga". Tālāk ar 16 punktiem deviņās spēlēs ir "Daugavpils", bet piekto vietu ar 15 punktiem 11 cīņās ieņem "Liepāja". Tālāk ar deviņiem punktiem 11 spēlēs seko Jūrmalas "Spartaks", par trim punktiem mazāk desmit mačos ir "Metta", pieci punkti 11 spēlēs "Ventspilij", bet turnīra tabulu ar četriem punktiem sešos mačos noslēdz "Noah Jurmala".

Šī gada virslīgas čempions noskaidrosies četru apļu turnīrā, katrai komandai aizvadot 28 spēles. Kalendārs veidots tā, lai būtu pēc iespējas ērtāks futbola līdzjutējiem. Spēles tikpat kā nepārklāsies, turklāt kārtas pārsvarā tiks izspēlētas divās - trijās dienās.

Pēc CAS pagaidu lēmuma LFF valde sacensību nolikumā veica izmaiņas, kas tagad paredz, ka gadījumā, ja čempionātā piedalās astoņi klubi, komanda, kas ieņem pēdējo vietu, pārspēlēs tiekas ar vienību, kas "Optibet" Nākotnes līgas čempionātā ieņem trešo vietu. Ja čempionātā piedalās deviņi klubi, komanda, kas ieņem pēdējo vietu, pārspēlēs tiekas ar vienību, kas "Optibet" Nākotnes līgas čempionātā ieņem otro vietu.

Arī šosezon futbola cienītāji var tiešraidē vērot visas Latvijas čempionāta spēles. Tās ir pieejamas virslīgas mājaslapā un portālā "Sportacentrs.com", kā arī "Sportacentrs.com TV" kanālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!