Foto: F64
Pagājušās sezonas valsts ceturtais spēcīgākais futbola klubs "Liepāja" trešdien "SMScredit.lv" Ziemas kausa regulārā turnīra noslēdzošajā spēlē ar 7:0 (4:0) sagrāva pirmās līgas vienību Rēzeknes BJSS, kļūstot par sacensību otru finālisti.

Uzvarētājiem divus vārtus guva Iļja Šadčins, bet pa reizei izcēlās Dāvis Ikaunieks, Toms Gucs, Kristians Torress un Dēvids Dobrecovs.

B apakšgrupas noslēguma kopvērtējumā "Liepāja" četrās spēlēs tika pie desmit punktiem, tai ar astoņiem punktiem sekoja Latvijas kausa īpašniece "Jelgava", trešā ar četriem punktiem palika pirmās līgas vienība "Valmiera Glass" FK/BSS, bet pa trim iekrāja "Gulbene" un Rēzeknes BJSS.

Tikmēr A apakšgrupā ar trīs spēlēs izcīnītām trim uzvarām un iekrātiem maksimāli iespējamajiem deviņiem punktiem jau iepriekš triumfēja "Skonto". Otrā ar sešiem punktiem palika valsts čempione "Ventspils", tomēr tā no turpmākām sacensībām izstājusies, jo devusies uz treniņnometni Turcijā, trešo vietu ar trim punktiem guva "Daugavpils", bet "Metta"/LU zaudēja visos trijos mačos.

Kā zināms, Valmieras un Rēzeknes komandas sacensībās aizstāj Jūrmalas "Spartaku" un Daugavpils "Daugavu", kas no dalības Ziemas kausā atteicās.

Savukārt Rīgas "Daugava" pēc pirmās spēles no sacensībām tika izslēgta par godīgas cīņas neievērošanu.

Ziemas kauss līdz 28.februārim risināsies "Skonto" hallē, Rīgā. Finālā sacentīsies "Liepāja" un "Skonto", kas turklāt 13.martā samēros spēkus arī jaunās virslīgas sezonas atklāšanas mačā, par trešo vietu "Daugavpils" spēkosies ar "Jelgavu", bet cīņā par piekto vietu tiksies "Metta"/LU un "Valmiera Glass" FK/BSS.

Ziemas kausa sacensības tiek rīkotas trešo reizi pēc kārtas. Turnīra norises mērķis ir dot iespēju komandām pienācīgāk sagatavoties gaidāmajai virslīgas sezonai, turklāt ar iespēju sagatavošanās posmā aizvadīt vismaz piecas spēles.

Jau vēstīja, ka abām "Daugavas" vienībām no Rīgas un Daugavpils netika piešķirtas licences dalībai jaunās sezonas Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionātā un tās sacensībās nepiedalīsies.

Pirmajā virslīgas Ziemas kausā 2013.gadā uzvarēja Daugavpils "Daugava", kas finālā pieveica ar jaunatnes sastāvu startējušo "Ventspils" komandu, bet pērn turnīrā triumfēja "Skonto", kas finālmačā pieveica "Jelgavu".

Aizvadītajā sezonā Latvijas virslīgā sesto reizi vēsturē triumfēja "Ventspils" komanda, aiz sevis atstājot "Skonto" un "Jelgavu". Vietu virslīgā zaudēja desmitās vietas ieguvēja "Jūrmala", ko nākamajā sezonā nomainīs pirmās līgas uzvarētāja "Gulbene".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!