Slēgtās futbola halles būvniecību Liepājā plānots uzsākt šogad, pēc Liepājas domes lēmumiem paudusi Liepājas Olimpiskā centra (LOC) vadība. Dome šādam mērķim LOC iznomās nepieciešamo zemi Zvejnieku alejā 2, stadiona "Olimpija" teritorijā, ziņots Latvijas Futbola federācijas (LFF) mājaslapā.

Slēgtās halles būvniecība ar standarta izmēra futbola laukumu Liepājā tiek plānota jau ilgāku laiku. Latvijas Futbola federācija (LFF) to ir iekļāvusi savā slēgto futbola haļļu būvniecības programmā, kas ar LFF līdzfinansējumu tiek realizēta sadarbībā ar vietējām pašvaldībām.

"Lai arī pie labvēlīga notikumu scenārija bija cerība halles būvniecību Liepājā uzsākt jau pērn, esam ļoti gandarīti, ka mūsu sadarbības partneri ir spēruši šo ļoti nozīmīgo soli projekta realizēšanā," pauž LFF prezidents Vadims Ļašenko. "Šādu objektu celtniecība nav viegls process, tāpēc priecājamies par saņemtajām pozitīvajām ziņām. Tā kā halles būvniecības projekts ir teju izstrādāts, arī mēs tāpat kā LOC vadība uz turpmākajiem veicamajiem darbiem skatāmies ar optimismu."

"Paldies Liepājas domei un LOC par augsto iesaistes līmeni, lai pilsētas un reģiona jaunie futbolisti iegūtu jaunu attīstības impulsu. Liepāja ir viena no Latvijas futbola mugurkaula sastāvdaļām, tāpēc tā ir pelnījusi modernus un kvalitatīvus apstākļus jaunās futbola paaudzes sagatavošanai," uzsver Ļašenko.

Šīgada sākumā tika atklāta mazā izmēra halle Rēzeknē, bet kopumā LFF programma četros gados paredz realizēt septiņus slēgto futbola haļļu projektus dažādās Latvijas vietās. LFF partneris šīs programmas īstenošanā ir Slovēnijas uzņēmums "Duol" – Eiropas tirgus līderis piepūšamo kupola konstrukciju ražošanā un uzstādīšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!