Latvijas futbola vienība "Liepāja" ceturtdien UEFA Konferences līgā izbraukumā piedzīvoja zaudējumu kvalifikācijas pirmās kārtas pirmajā mačā.

"Liepāja" "Fadil Vokrri" stadionā Prištinā ar 0:1 (0:1) piekāpās "Gjilani".

Vārtus 37.minūtē pēc Eltona Kalē piespēles guva Alberts Dabikajs.

Otro puslaiku liepājnieki sāka ar trim maiņām, 69.minūtē veicot vēl vienu un Dodo nomainot ar Artūru Karašausku, taču izlīdzinājumu panākt neizdevās arī pēc labām standartsituācijām, piemēram, pēc brīvsitiena pie mājinieku soda laukuma robežas Roberta Savaļnieka izpildījumā 76.minūtē.

Abas komandas turpināja meklēt ceļus uz pretinieku vārtiem, kompensācijas laika beigās abām komandām bija labas iespējas gūt vārtus nepilnas minūtes laikā, taču aizsardzība un vārtsargi izrādījās pārāki par uzbrucējiem.

Atbildes spēle paredzēta pēc nedēļas Liepājā.

Kvalifikācijas otrajā kārtā šī pāra uzvarētāja tiksies ar Šveices komandu Bernes "Young Boys".

"Liepājas" komandai šī ir sestā sezona uz Eiropas skatuves. Komanda trīsreiz Eiropas kausos pārvarējusi pirmo kārtu - divreiz Eiropas līgā un pērn Konferences līgā, pirmajā kārtā divu spēļu summā ar 5:2 pārspējot Ziemeļmaķedonijas "Struga", bet otrajā kārtā pēc diviem bezvārtu neizšķirtiem pēcspēles sitienos ar 1:3 piekāpjoties Sofijas CSKA.

"Gjilani" Eiropas kausos debitēja 2020./2021.gada sezonā, kad tā pirmajā kārtā vienā spēlē ar 3:1 pieveica Sanmarīno "Tre Penne", bet otrajā kārtā papildlaikā ar 0:2 piekāpās Nikosijas APOEL.

"Liepāja" šobrīd Latvijas čempionātā ierindojas ceturtajā vietā, bet "Gjilani" aizvadītajā sezonā Kosovas čempionātā ieņēma trešo vietu.

Ceturtdien izbraukumā spēli aizvada arī "Riga", kas Londonderijā tiekas ar "Derry City".

Pāru uzvarētāji iekļūs UEFA Eiropas Konferences līgas atlases otrajā kārtā, bet zaudētājiem eirokausu sezona būs beigušies.

No Latvijas vienībām vietu otrajā kvalifikācijas kārtā jau nodrošinājusi "Valmiera", kura tajā tiksies ar Ziemeļmaķedonijas komandas Tetovas "Škendija" un armēņu Erevānas "Ararat" pāra uzvarētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!