Foto: AFP/Scanpix

Latviju gaidāmajā sezonā futbola Eirokausos pārstāvēs "Liepājas", "Ventspils", "Jelgavas" un Jūrmalas "Spartaka" komandas, kas visas šonedēļ saņēmušas licences, apstiprināja Latvijas Futbola federācijas (LFF) Klubu licencēšanas komisijas priekšsēdētājs Āris Kakstāns.

Pēc pagājušās sezonas rezultātiem valsts čempione "Liepāja" kvalificējās UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīram, "Skonto" un "Ventspils" komandām būtu pienākušās vietas Eiropas līgas kvalifikācijā, bet ceturtā ceļazīme parasti tiek sadalīta Latvijas kausa izcīņā. Tomēr "Skonto" šoziem finansiālu problēmu dēļ nesaņēma licenci spēlēšanai "SynotTip" virslīgā un tagad oficiāli apstiprināts, ka komandai arī nebūs tiesību piedalīties Eirokausos.

Līdz ar to vietas Eiropas līgas kvalifikācijā saņēmušas pagājušās sezonas valsts trešā un ceturtā spēcīgākā komanda "Ventspils" un "Jelgava", kā arī "Spartaka" futbolisti, kas šonedēļ sasniedza Latvijas kausa finālu.

Pēc Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) standartiem "Liepāja" šogad Eirokausos vēl nevarētu spēlēt, tomēr LFF aktīva darbība panākusi, ka Kurzemes klubs ieguvis iespēju piedalīties starptautiskās sacensībās jau savā otrajā pastāvēšanas gadā.

Kā zināms, pērnajā sezonā Latvijas klubi aizvadīja sekmīgākos startus Eirokausos ilgā laikā - UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas otrajā kārtā "Ventspils" piekāpās Somijas vienībai Helsinku HJK, bet Eiropas līgas kvalifikācijā "Jelgava", "Spartaks" un "Skonto" visi spēja pārvarēt pirmo kārtu.

Zīmīgi, ka pērn "Spartaks" startēja Eirokausos kā Latvijas čempionāta sestā spēcīgākā komanda, jo licenci Eirokausiem neieguva ne "Liepājas" komanda, jo tā vismaz trīs gadus nebija nacionālās federācijas biedre, kaut cerēja būt kā "Liepājas metalurga" saistību un parādu pārņēmēja, ne Daugavpils "Daugava", kurai netika apstiprināta licence dalībai Latvijas čempionātā.

Latvijas klubi savus pirmos pretiniekus Eirokausos uzzinās 20. jūnijā, bet pirmās spēles gaidāmas jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!