Foto: Shutterstock
"SynotTip" Latvijas futbola virslīgas komanda "Liepāja"/"Mogo" piesaistījusi Krievijas aizsargu Staņislavu Lebambu, vēsta Latvijas Futbola federācija (LFF).

Kā vēsta LFF, pagaidām vēl visi pārejas dokumenti oficiāli nav nokārtoti.

Patlaban 29 gadus vecais labās malas aizsargs iepriekš pārstāvēja Krievijas pēc spēka trešās līgas komandu Naberežnije Čelni "Kamaz".

Lebamba, kuram tēvs ir no Kongo, bet māte no Krievijas, karjeras laikā pārstāvējis dažādas Krievijas komandas.

Tikmēr "Jelgava" piesaistījusi 22 gadus veco latviešu aizsargu Endiju Šlampi, kurš pirms tam pārstāvēja RFS vienību.

Šlampe pērno sezonu sāka Liepājas komandā, bet jūlijā papildināja RFS rindas. Novembrī rīdzinieki ar Šlampi noslēdza ilgtermiņa līgumu, taču aizsargs šosezon virslīgas spēlēs laukumā nav izgājis, spēlējot RFS dublieru vienībā.

Kā vēstīts, pagājušajā nedēļā Liepājas komandas rindās uz īres tiesībām atgriezās Latvijas izlases pussargs Jānis Ikaunieks, kā arī pievienojās Melnkalnes aizsargs Mihailo Tomkovičs, savukārt jelgavnieki papildināja sastāvu ar Mjanmas spēlētāju Klēru Hē.

Abas komandas šodien uzzināja savus pretiniekus UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā. Vēju pilsētas komanda, kas Eirokausos startēs ar nosaukumu "Liepāja", spēkosies pret Belfāstas "Crusaders" no Ziemeļīrijas, "Jelgava" pirmajā kārtā spēlēs pret "Ferencvarosi" no Ungārijas, savukārt "Ventspils" komandai pretī stāsies Islandes klubs Reikjavīkas "Valur".

UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra pirmās kārtas mači notiks 29.jūnijā un 6.jūlijā.

Pirmdien savu pretinieci UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīra otrajā kārtā uzzināja Latvijas čempione Jūrmalas "Spartaks", kas tiksies ar pēdējo trīs gadu labāko Kazahstānas vienību "Astana".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!