Foto: F64

"SynotTip" futbola virslīgas klubu galvenie treneri Tamazs Pertija, Andris Riherts un Pols Ešvorts izvairījušies no bargiem sodiem par neētiskiem izteikumiem, vēsta Latvijas Futbola federācijas (LFF) Disciplinārlietu komisija (DK).

Komisija secinājusi, ka sestdien notikušajā mačā, kurā "Liepāja"/"Mogo" ar 2:0 apspēlēja ambiciozo "Riga" komandu, Kurzemes komandas galvenais treneris Tamazs Pertija 62. minūtē vairākkārt pielietojis necenzētus izteicienus.

Tagad DK viņam piemērojusi 150 eiro naudas sodu.

Emocijām bagāta bija arī cita šinī dienā notikusī cīņa, kurā "Ventspils" komanda viesos cīnījās 1:1 ar "Metta"/"Latvijas Universitāte" spēlētājiem. Jau spēles 75. minūtē izcēlies konflikts starp "Metta"/LU galveno treneri Rihertu un kādu no spēlētājiem, asa vārdu apmaiņa notika arī pēc mača, bet preses konferencē Riherts un ventspilnieku galvenais treneris Pols Ašvorts dažbrīd pat aicināja vienu otru aizvērties.

Kā pēc spēles savā tvitera kontā apgalvoja "Ventspils" futbolists Jurijs Žigajevs, Riherts pretinieku futbolistu Antonu Jemeļinu krievu valodā nosaucis par totalizatoru spēlētāju, kā arī Jemeļinam personiskas rupjības veltījis "Metta"/LU futbolists Ingars Sarmis Stuglis.

Tomēr šajā gadījumā DK iztikusi bez brīdinājumiem, abu komandu spēlētājus un oficiālās personas nolemjot brīdināt, ka ar vārdiem un rīcību nepieciešams izrādīt cieņu pretiniekiem, tiesnešiem, komandas biedriem, oficiālajām personām un līdzjutējiem.

Virslīgas kopvērtējumā pēc astoņām kārtām līdere ar 17 punktiem ir Jūrmalas "Spartaka" komanda, bet 15 punktus ieguvusi "Jelgava". Savukārt 14 punkti ir "Riga" kontā, kamēr attiecīgi 13 un 12 punktus iekrājuši "Liepāja"/"Mogo" un "Ventspils" futbolisti.

Pie astoņiem punktiem tikusi "Metta"/LU vienība, kas par punktu apsteidz RFS, kamēr turnīra tabulu ar diviem punktiem noslēdz "Babīte"/"Dinamo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!