Foto: facebook.com/FKLiepaja/

Svētdien, 21. maijā, "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas mačos pa uzvarai guva komandas "Ventspils", "Liepāja/Mogo", kā arī "Spartaks".

Jau vēstīts, ka devītās kārtas pirmajā spēlē RFS sestdien savā laukumā ar 2:1 pārspēja turnīra debitanti "Babīti"/"Dinamo".

Virslīgas kopvērtējumā ar 20 punktiem deviņos mačos līdere ir Jūrmalas "Spartaks" komanda, kam ar 16 punktiem tagad seko "Liepāja"/"Mogo". Tikmēr 15 punktus ieguvušas "Jelgava" un "Riga", kamēr 14 punkti ir "Ventspilij".

Pie desmit punktiem tikusi RFS, kas par diviem punktiem apsteidz "Metta"/LU vienību, kamēr turnīra tabulu ar diviem punktiem noslēdz "Babīte"/"Dinamo".

Aizvadītajā sezonā virslīgā negaidīti triumfēja "Spartaks", kam sekoja "Jelgava" un "Ventspils".

Piedāvājam ieskatu svētdien notikušajos "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas mačos:

"Liepāja"/"Mogo" futbolisti virslīgas mačā pārliecinoši apspēlē "Jelgavu"

Foto: facebook.com/FKJelgava

"Liepāja"/"Mogo" svētdien savā laukumā ar 3:0 (1:0) pieveica "Jelgavu".

Liepājnieku labā vārtus šajā mačā guva Raivis Andris Jurkovskis, Kristaps Grebis un Artūrs Karašausks.

"Liepāja"/"Mogo" šajā mačā teicamu izmantoja sev atvēlētās vārtu gūšanas iespējas. Šai komandai pirmajā puslaikā piederēja teritoriāls pārsvars, tomēr vārtus 45.minūtē guva vien Jurkovskis. Arī otrajā puslaikā mājinieki turpināja izskatīties krietni labāk par "Jelgavu", kas demonstrēja diezgan bezzobainu sniegumu.

Tiesa, vēl divreiz mājinieki izcēlās vien pamatlaika izskaņā, kad atzīmējās uz maiņu nākušais Grebis, bet punktu mačam pielika Karašausks, kurš izcēlās 89.minūtē.

Pirmajā aplī šo komandu divcīņā uzvaru ar 2:1 arī izcīnīja vēju pilsētas futbolisti.

Čempioni "Spartaks" mača beigās nodrošina uzvaru pār "Metta"/LU futbolistiem

Foto: synottipvirsliga.lv

Piesardzīgā Latvijas kausa fināla atkārtojumā "Ventspils" futbolisti cīnās neizšķirti ar "Riga"

Foto: synottipvirsliga.lv

Abām vienībām aizvadot piesardzīgu spēli, šīs nedēļas Latvijas kausa fināla atkārtojumā "SynotTip" futbola virslīgas mačā "Ventspils" savā laukumā nospēlēja 0:0 ar "Riga".

Šajā mačā abas vienības neizcēlās ar daudz iespējām gūt vārtus, lai gan jau sākumā rezultātu atklāt varēja rīdzinieki, jo uzbrukuma smailē nonāca Bogdans Vaščuks, taču "Ventspili" no vārtu zaudējuma glāba vārtsargs Maksims Uvarenko.

Turpinājumā komandām vien retu reizi izdevās apdraudēt pretinieku vārtus, tomēr kopumā draudīgāk šajā cīņā uzbruka rīdzinieki. Spēles izskaņā izcelties varēja uz maiņu nākušais Ēriks Punculs, taču bīstamu viņa sitienu no distances atvairīja Uvarenko. Mačs tā arī noslēdzās bez gūtiem vārtiem.

Abas komandas šonedēļ tikās Latvijas kausa finālā, kurā pēc pamatlaika un papildlaika cīnījās neizšķirti, bet pēcspēles sitienu sērijā ar 6:5 uzvarēja "Ventspils". Par kurzemnieku galveno varoni kļuva vārtsargs Andrejs Pavlovs, kurš atvairīja trīs "pendeles", bet svētdienas cīņā vārtus jau sargāja Uvarenko, kuram tiek uzticētas virslīgas spēles.

Pirmajā aplī šo komandu savstarpējā spēle arī noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu. Pirmajās astoņās kārtās abas komandas ielaidušas vismazāk vārtu - ventspilnieki no saviem vārtiem vilkuši ārā četras bumbas, bet rīdzinieki kapitulējuši septiņas reizes.

Ieskaitot Latvijas kausa spēles, kopš aprīļa sākumā "Ventspils" nav zaudējusi deviņas cīņas pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!