Foto: F64
Latvijas virslīgas futbola komanda "Liepāja/Mogo" vienojusies ar vienības līdzšinējo galveno treneri Tamazu Pertiju par abu pušu saistību pārtraukšanu.

Pertija no amata atkāpās pēc abpusējas vienošanās," aģentūrai LETA pavēstīja Liepājas vienības mārketinga direktors Dāvids Jansons. "Nebija tā, ka šo lēmumu gaidījām, tādēļ pagaidām treneru korpuss paliek par vienu treneri mazāk. Turpināsim trenēties un paralēli meklēsim jaunu galveno treneri."

"Zināms, ka Pertija nav liepājnieks un sadzīviski viņam pašam nav tik viegli. Iespējams, viņam vēl bija papildus spiediens un arī demonstrētie rezultāti nebija tādi kā pirms sezonas bija iecerēts. Daudzas lietas sakrita un nolēmām, ka šķirsimies kā draugi bez aizvainojumiem," stāstīja Jansons.

Tāpat Jansons apstiprināja, ka interese par Pertiju ir no citām komandām. "Nevaru nosaukt konkrētus klubus, taču arī tas bija viens no iemesliem, kādēļ abas puses nolēma šķirties. Doties kaut kur uz ārzemēm, parasti nozīmē labākus finansiālos apstākļus un katram cilvēkam tas ir svarīgi."

"Domāju, ka tas ir likumsakarīgi, ka nonācām pie šāda lēmuma. Arī pēdējās spēlēs demonstrētais sniegums īsti neatspoguļoja komandas spēku un bija skaidri redzams, ka kaut kas ir jāmaina. Pertija līdz ar to nolēma, ka viņš nemainīs komandas sastāvu, bet uzņēmās vainu uz sevi," noslēdza Liepājas kluba pārstāvis.

Pertija pie Liepājas kluba stūres stājās 2016. gada beigās. Pagājušajā sezonā viņš liepājniekus aizveda līdz virslīgas čempionāta otrajai vietai, bet šosezon "Liepāja/Mogo" pēc 14 aizvadītiem mačiem, kuru laikā sakrāti 28 punkti, ieņem trešo vietu kopvērtējumā.

Šosezon liepājnieki piedalījās arī UEFA Eiropas līgas turnīrā, taču jau pirmajā kvalifikācijas kārtā divu spēļu summā ar 2:4 zaudēja Zviedrijas klubam "Hacken".

43 gadus vecais Pertija spēlētāja karjeras laikā pārstāvēja Gruzijas, Moldovas, Baltkrievijas un Latvijas klubus, bet visu trenera karjeru pavadījis Latvijā. Trenera gaitas Pertija sāka Daugavpilī, bet kopš 2011.gada strādāja "Skonto" sistēmā - vispirms "Olimpā", bet kopš 2013.gada "Skonto" galvenajā komandā. Lai arī šī trenera vadībā ''skontieši'' demonstrēja kvalitatīvu sniegumu un tika uzskatīti par čempionāta galvenajiem favorītiem, trīs gadus pēc kārtas komanda Latvijas virslīgā ierindojās otrajā vietā. Ieilgušo finansiālo problēmu dēļ pirms diviem gadiem "Skonto" nesaņēma licenci dalībai virslīgā.

Pirms stāšanās Liepājas komandas galvenā trenera amatā, vēl būdams "Skonto" stūrmanis, gruzīnu speciālists daudzkārt publiski veltīja komplimentus "Liepājai" un tās kādreizējam galvenajam trenerim Viktoram Dobrecovam par 2015.gada Latvijas čempionu demonstrētā futbola kvalitāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!