Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Futbola klubu "Liepāja" pirms gaidāmās Latvijas virslīgas sezonas papildinājis brazīliešu uzbrūkošais pussargs Dodo, kurš intervijā laikrakstam "Kurzemes Vārds" gremdējās atmiņās par gūtajiem vārtiem UEFA Eiropas līgā un savu smago jaunību.

Brazīlijas futbolists 2018. gadā oficiālās spēlēs laukumā nedevās, pārciešot iepriekš gūtu ceļa savainojumu. Pēdējo reizi futbolu viņš spēlējis Grieķijas Superlīgā, kur 2016./17. gada sezonā pārstāvēja "Larisa" kluba rindas.

"Kad spēlēju Grieķijā, man bija problēmas ar ceļgalu, un es izlaidu pusotru gadu. Tajā laikā jutos ļoti slikti. Daudzas ieinteresētās komandas pētīja manu spēlētāja profilu un, kad redzēja, ka es tik ilgi neesmu spēlējis, no manis atteicās. Es saprotu klubus, jo tiem nav izdevīgi piesaistīt futbolistus, kuri ilgi nav spēlējuši. Tāpēc, kad Torress man piezvanīja un uzaicināja uz šejieni, es biju ļoti priecīgs. Es ticu, ka dievs man ir devis vēl vienu iespēju. Tāpēc jūtos šeit labi un esmu laimīgs," intervijā atklāja Dodo.

Argentīnieti Kristianu Torresu, kurš ieguvis Latvijas pilsonību un aizvadījis valstsvienībā arī septiņas spēles, Dodo iepazinis Azerbaidžānā.

Tieši Azerbaidžānas "Qabala" kluba rindās brazīlietis nospēlējis piecas spēles 2015./16. gada UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā un atzīmējies ar diviem vārtiem. Viņa galvenais treneris šajā komandā bija ukrainis Romāns Grigorčuks, kurš savulaik līdz šo sacensību grupu turnīram aizveda arī futbola klubu "Ventspils".

"Kad guvu vārtus ["Liepājas" labā treniņnometnē], atcerējos iepriekšējās spēles pret Dortmundes "Borussia", "Krasnodar" un citām spēcīgām komandām. Es atkal gribēju izdzīvot to brīdi, atcerēties Eiropas līgas grupu turnīra spēles. Gribu sākt sezonu, gribu gūt vārtus, cik vien daudz es varu," iespējams, savu karjeras augstāko punktu atminējās futbolists.

Dodo, bez jau iepriekš nosauktajām komandām, vēl savas karjeras laikā pārstāvējis Horvātijas spēcīgākās līgas klubus "Inter Zaprešič", "Dinamo Zagreb" un "HK Lokomotiva", kā arī Brazīlijas otrās augstākās līgas komandu "Joinville".

Pašlaik uzbrūkošais pussargs cer uzņemt vēl labāku fizisko formu. Gaidāmā Latvijas futbola virslīgas sezona FK "Liepāja" sāksies 10. martā, kad klubs viesosies Rīgā pie "Rīgas Futbola skolas" (RFS).

"Mana fiziskā forma ir normāla. Man vēl drusku ir jāpieliek, bet jūtos ļoti, ļoti labi, jo šeit ir labi treniņi fiziskās sagatavotības trenera Ričarda [Endrjū] vadībā. Viņš ir ļoti labs profesionālis un daudz man palīdz. Kad tu strādā ar profesionāļiem, tu kļūsti daudz labāks. Kad aizvadīju pirmo spēli, es spēlēju tikai normāli. Tagad jau sāku tuvoties savam līmenim," atklāts bija Dodo.

Sarunā futbolists ieskicēja arī savu dzīvi pirms profesionālā futbola, kuru viņš nodzīvojis Riodežaneiro pilsētas favelā.

"Man agrāk nebija viegla dzīve. Ja dievs ir devis manai ģimenei iespējas – māju, pārtiku –, tad es esmu dziļi sirdī apņēmies dzīvot tikai ar labo un nedarīt citiem cilvēkiem ļaunu. Censties palīdzēt cilvēkiem, smaidīt. Kad tu smaidi, rodas laba enerģija, rodas labas domas. Es mīlu cilvēkus. Cilvēki iepriekš man ir palīdzējuši, un tagad es cenšos labi izturēties pret citiem," izteicās "Liepājas" futbolists.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!