Foto: fkliepaja.lv

Daudzsološais Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta klubs "Liepāja" piektdien nesaņēma licenci dalībai šīs sezonas UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīrā, līdz ar to negaidītu iespēju debitēt sacensībās ieguvusi Jūrmalas "Spartaka" komanda.

"Liepāja" piedalīties Eirokausos varēs vien no nākamās sezonas.

Kā lēmusi Latvijas Futbola federācijas (LFF) klubu licencēšanas komisija, valsts čempione "Ventspils" varēs piedalīties UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas sacensībās, bet UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīrā startēs arī iepriekšējās sezonas otrās un trešā spēcīgākā komanda "Skonto" un "Jelgava".

Kā zināms, pirms lēmuma pieņemšanas pastāvēja bažas par Rīgas "Skonto" un "Liepājas" iespējamo nepielaišanu pie dalības UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīrā, tomēr abu komandu pārstāvji bija optimistiski noskaņoti.

"Liepājas" klubs pārņēma savulaik izjukušo "Liepājas metalurgu" ar visām tā parādsaistībām. Izskanēja informācija, ka liepājniekiem vēl joprojām nav izdevies atrisināt visas priekšgājēja nedienas, kas tam var liegt piedalīties Eirokausos, tomēr vienības prezidents Māris Verpakovskis iepriekš piektdien sarunā ar aģentūru LETA to noliedza.

"No kluba puses viss ir nokārtots un izdarīts - "Liepājai" nav nekādu parādsaistību. Ceram uz labvēlīgu LFF Licencēšanas komisijas lēmumu. Ja nevarēsim piedalīties Eirokausos, tas klubam būs liels šoks, jo komandu esam veidojuši ar mērķi piedalīties šajās sacensībās," pauda Verpakovskis, kurš jau dienas vidū piebilda, ka nelabvēlīga lēmuma gadījumā klubs iesniegs apelāciju.

Liepājas komandas gadījumā neskaidrības arī radīja fakts, ka Eirokausos drīkst piedalīties tikai klubi, kuri vismaz trīs gadus ir nacionālās federācijas biedri, tomēr "Liepāja" cerēja būt kā "Liepājas metalurga" saistību un parādu pārņēmēja.

Tomēr, kā vēsta LFF, licence "Liepājai" nav piešķirta tieši šī iemesla dēļ. Tā varēs pretendēt uz dalību Eiropas Futbola federāciju asociāciju (UEFA) klubu sacensībās vien no nākamās sezonas.

Apelāciju "Liepāja" par pieņemto lēmumu var iesniegt līdz 22.maijam.

Kā zināms, saistībā ar "Skonto" bija bažas par nelabvēlīgu lēmumu, jo pret vienību ierosināts tiesiskās aizsardzības process (TAP), bet "Skonto" valdes loceklis Kārlis Villerušs aģentūrai LETA pauda, ka galvenajos jautājumos vienības dokumenti esot sakārtoti, kamēr ar spēlētājiem ir panāktas savstarpējās vienošanās, ka saistības laika gaitā ar viņiem tiks dzēstas.

"Liepāja" savā debijas sezonā virslīgā ieņēma ceturto vietu, bet tagad to aizstās sestās vietas īpašniece Jūrmalas "Spartaks", jo piekto vietu izcīnījušajai Daugavpils "Daugavai" netika apstiprināta licence dalībai šīs sezonas Latvijas čempionātā.

Pagājušajā sezonā Eiropas Futbola federāciju asociāciju (UEFA) sankciju dēļ Eirokausos nevarēja piedalīties "Skonto" komanda, bet Rīgas un "Daugavpils "Daugavas" vienībām pienākošās nauda par dalību sacensībās netika izmaksāta, jo tās tur aizdomās par spēļu rezultātu sarunāšanu.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!