Foto: Reuters/Scanpix

Pārliecinošu uzvaru Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta mačā ceturtdien izcīnīja "Liepāja", kas savā laukumā ar 3:0 (1:0) pārspēja vienu no savām šīs sezonas niknākajām konkurentēm Jūrmalas "Spartaku".

Mājinieki cīņas rezultātu atklāja 19.minūtē, kad izcēlās Valērijs Afanasjevs, bet jau pēc četrām minūtēm bumbu savos vārtos raidīja Jevgeņijs Kazačoks.

Līdz pirmā puslaika beigām vārti gūti vairs netika, taču divas minūtes pēc pārtraukuma jau savus 15 vārtus šosezon guva talantīgais liepājnieku uzbrucējs Jānis Ikaunieks.

Kā zināms, "Liepājai" šajā mačā nācās iztikt bez galvenā trenera Viktora Dobrecova, kurš par iepriekšējā kārtā izteiktajiem apvainojumiem spēles tiesnešiem saņēma vienas cīņas diskvalifikāciju.

Zīmīgi, ka abām komandām pirms tam iepriekšējās piecas kārtas bija identisks sniegums - pēc uzvaras seko zaudējums. Iepriekšējā mačā nedēļas nogalē "Liepāja" ar 1:3 piekāpās Daugavpils "Daugavai", bet "Spartaks" ar 2:0 pārspēja "Metta"/"Latvijas Universitāte".

Jau vēstīts, ka savā starpā tiekoties divām virslīgas lejasgala komandām, "Jūrmala" savā laukumā cīnījās 1:1 (0:1) ar "Daugavpili".

Mača rezultātu 26.minūtē atklāja "Daugavpils" futbolists Dmitrijs Klimaševičs, bet līdz puslaika pārtraukumam vārti gūti vairs netika. Tomēr otrajā puslaikā mājinieki tomēr panāca izlīdzinājumu, kad 65.minūtē 1:1 panāca Giorgi Diakvnišvili.

Mača izskaņā vairāk bumbu kontrolēja "Daugavpils" vienība, cenšoties izraut uzvaru, taču nesekmīgi. Kompensācijas laika izskaņā lieliska iespēja izcīnīt uzvaru bija "Jūrmalai", taču Vlads Rimkus no soda laukuma sita garām vārtiem.

"Jūrmalas" komanda visas šīs sezonas laikā tikusi tikai pie viena panākuma, bet iepriekšējo deviņu maču laikā tagad piedzīvojusi septiņus zaudējumus un divreiz cīnījusies neizšķirti. Tomēr iepriekšējā kārtā jūrmalnieki, kas sezonas sākumā tika vainoti totalizatora skandālos, gandrīz sagādāja milzīgu sensāciju, jo vien pašās pamatlaika beigās ielaida vārtus un ar 3:4 piekāpās kopvērtējuma līderei "Skonto".

Tikmēr "Daugavpils", pateicoties neizšķirtam, pārtraukusi savu sešu zaudējumu sēriju.

Šīs kārtas noslēgumā piektdien pēdējā laikā ļoti sekmīgi spēlējošā "Jelgava" uzņems "Metta"/LU futbolistus, Daugavpils "Daugava" savā laukumā tiksies ar čempioni "Ventspils", bet Rīgas derbijā "Daugava" uzņems "Skonto".

Virslīgas kopvērtējumā Rīgas "Skonto" ar 61 punktu 26 mačos joprojām atrodas līderpozīcijā, tai ar 56 punktiem 25 spēlēs seko "Ventspils", bet pa 50 punktiem ir "Jelgavai" un Daugavpils "Daugavai". Savukārt "Liepājas" futbolisti attālinājušies no labāko trijnieka ar 46 punktiem.

Sesto vietu ar 39 punktiem ieņem Jūrmalas "Spartaks", tam ar 33 punktiem seko Rīgas "Daugava", bet 17 punkti ir "Daugavpils" vienībai. Tikmēr 12 punktus iekrājusi "Metta"/LU, kurai ar astoņiem punktiem seko "Jūrmala".

Turnīrā komandas sacenšas četros apļos.

Kā zināms, virslīgas čempionāta vadība iepriekšējā mēnesī, balstoties uz iepriekš notikušu balsojumu, izslēdza "Skonto" un "Jūrmalu" no savas biedrības, tādējādi liedzot tām turpmāku dalību čempionātā. Pēdējais vārds šādos jautājumos gan pieder Latvijas Futbola federācijai (LFF), tomēr tās Disciplinārlietu komisijas sēdē nekāds lēmums netika pieņemts, federācijai aicinot virslīgas vadību atkārtoti balsot par abu klubu izslēgšanu no savas biedrības, kam pēc tam sekotu attiecīgs LFF atbildīgo institūciju lēmums.

"Skonto" un "Jūrmala" virslīgas čempionāta biedru statusu zaudēja, jo nebija samaksājušas šīs sezonas dalības maksu 3000 eiro apmērā. Tiesa, pēcāk abi klubi naudu tomēr samaksāja, taču tie joprojām ir izslēgti no biedrības un nebūs tur atpakaļ tik ilgi, kamēr biedrības valde nesasauks pilnsapulci un biedri nenobalsos par uzņemšanu atpakaļ.

Abu komandu futbolisti šosezon pa vienai reizei neizmaksāto algu dēļ boikotējuši spēles, kā rezultātā klubiem tika ierakstīts tehniskais zaudējums. Vēl viena tāda atkārtota gadījuma rezultātā vienības no virslīgas tiktu izslēgtas.

Kā ziņots, aizvadītajā sezonā Latvijas virslīgā piekto reizi vēsturē triumfēja "Ventspils" komanda, aiz sevis atstājot "Skonto" un Daugavpils "Daugavu". Tikmēr vietu virslīgā zaudēja desmitās vietas ieguvēji Ilūkstes NSS, kurus šajā sezonā nomainījuši pirmās līgas uzvarētāji "Daugavpils". Savukārt pārspēlēs par vietas saglabāšanu augstākajā līgā virslīgas devītā spēcīgākā komanda "Metta"/LU uzvarēja pirmās līgas otrās vietas ieguvēju "Gulbeni".

Tikmēr pēc "Liepājas metalurga" kluba likvidēšanas šīs pilsētas pārstāvniecību čempionātā pārņēmis jaundibinātais klubs "Liepāja".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!