FK ''Liepāja'' piektdien savā laukumā ar 1:0 uzvarēja FK ''Jelgava'' Latvijas futbola virslīgas čempionāta spēlē sperot vēl vienu platu soli pretim pirmajai vietai sezonas noslēgumā.

Atlikušajās trīs spēlēs liepājniekiem nepieciešami tikai divi punkti, lai kļūtu par 2015. gada Latvijas čempioniem, jo vienāda punktu skaita gadījumā FK ''Liepāja'' būs augstāk nekā ''Skonto'', jo tai ir labāka bilance četrās savstarpējās spēlēs.

Vārtus 33. minūtē guva čempionāta rezultatīvākais spēlētājs un pirmo trīs apļu labākais jaunais spēlētājs Dāvis Ikaunieks, kuram tie bija 13. vārti sezonā. Endijs Šlampe no malas centrēja bumbu pa zemi tieši uz soda laukuma robežu, kur pieskrēja Ikaunieks un ar precīzu sitienu pārspēja jelgavnieku vārtsargu Kasparu Ikstenu.

Šobrīd FK ''Liepāja'' ir 46 punkti (21 spēlē), ''Skonto'' - 39 (21), FK ''Jelgava'' - 34 (21), FK ''Ventspils'' - 30 (19), Jūrmalas ''Spartakam'' - 18 (19), BFC ''Daugavpils'' - 14 (19) un FS ''Metta''/LU - 9 (20).

FK ''Jelgava'' pirms šīs spēles tika piespriests tehniskais zaudējums 0:3 par spēli pret ''Skonto'', kurā jelgavniekiem laukumā vienlaicīgi bija seši ārzemju spēlētāji atļauto piecu vietā, taču tas pozīcijas neietekmēja, jo šajā spēlē FK ''Jelgava'' bija zaudējusi ar 0:2.

Jau ziņots, ka 24. kārtas pirmajā spēlē ''Skonto'' ar 3:1 uzvarēja FS ''Metta''/LU. Kārta noslēgsies ar FK ''Ventspils'' spēli pret Jūrmalas ''Spartaku'' sestdien.

Futbola virslīgas spēle:

*FK ''Liepāja'' - FK ''Jelgava'' (1:0)

Vārtus guva: Dāvis Ikaunieks (33.)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!