Foto: F64

Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta piektās spēļu kārtas pirmajā mačā piektdien "Liepājas metalurga" komanda savā laukumā ar 3:0 (2:0) uzvarēja "Jelgavas" vienību.

Izcīnītais panākums ļāva liepājniekiem vismaz uz laiku izvirzīties kopvērtējuma pirmajā vietā.

Divus vārtus laukuma saimnieku labā guva Jurģis Kalns, bet reizi izcēlās Azerbaidžānas leģionārs Vugars Askerovs.

Liepājnieki pirmajās piecās turnīra kārtās izcīnījuši trīs uzvaras, reizi cīnījušies neizšķirti un cietuši vienu zaudējumu, bet jelgavnieku kontā ir viens neizšķirts un četri zaudējumi.

Kārtas turpinājumā sestdien "Skonto" savā laukumā tieksies ar "Ventspils" komandu, bet "Jūrmala" uzņems Rīgas "Daugava" vienību. Svētdien Jūrmalas "Spartaks" savā laukumā spēkosies ar čempioniem Daugavpils "Daugavu", bet pirmdien turnīra jaunpienācēji Ilūkstes NSS uzņems "Metta"/"Latvijas Universitāte" komandu.

Kopvērtējuma līderpozīcijā ar desmit punktiem piecās spēlēs atrodas "Liepājas metalurgs", ar deviņiem punktiem četros mačos seko "Ventspils" komanda, bet "Skonto", "Jūrmalai" un Rīgas "Daugavai" ir pa astoņiem punktiem. Pieci punkti ir Daugavpils "Daugavai", bet četri punkti "Spartaka" kontā. Ilūkstes kluba kontā ir trīs punkti, viens punkts piecos mačos ir "Jelgavai", bet bez punktiem četrās spēlēs cīnās vienīgi "Metta"/LU.

Šīs sezonas turnīrā desmit klubi līdz novembrim sacentīsies trīs apļos. Iepriekšējā sezonā desmit komandas aizvadīja četru apļu cīņas.

Pagājušajā gadā Daugavpils "Daugava" virslīgas čempionātā triumfēja pirmoreiz vēsturē, bet vietu valsts spēcīgāko klubu saimē zaudēja "Gulbene".

Sezonas beigās vietu virslīgā zaudēs desmitās vietas ieguvēji, kurus nomainīs pirmās līgas uzvarētāji, bet devītais spēcīgākais klubs divās pārspēlēs spēkosies ar otrās līgas otru labāko komandu.

Čempionāta vadība uz šo sezonu turnīram piesaistījusi ģenerālsponsoru "SMScredit.lv". Bez ģenerālsponsora valsts spēcīgākā futbola līga iepriekš bija kopš 2010.gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!