Foto: F64
Latvijas Futbola federācijas (LFF) Disciplinārā komiteja (DK) pirmdien piesprieda 200 latu naudas sodu "Liepājas metalurga" komandai saistībā ar "Ventspils" komandas līdzjutēju izraisītām nekārtībām Latvijas virslīgas čempionāta 25.kārtas spēlē Liepājā.

Kā ziņots, sestdien aizvadītajā divu Kurzemes komandu cīņā "Liepājas metalurga" komanda izcīnīja uzvaru ar rezultātu 2:1, bet viesu komandas līdzjutēji stadiona tribīnēs sarīkoja nekārtības.

LFF DK pirmdien abām komandām piesprieda naudas sodus - "Ventspilij" nāksies samaksāt 500 latu sodu, kamēr "Liepājas metalurga" vienībai piespriests 200 latu sods.

"Ventspilij" šāds sods piespriests par komandas līdzjutēju uguns lāpu mešanu uz laukuma un stadiona skrejceļa, kā arī par huligānisku rīcību pret apsardzes darbiniekiem.

Savukārt "Liepājas metalurga" klubam naudas sods piespriests, jo tā fani esot izskrējuši no tribīnēm ar degošu uguns lāpu un to metuši uz skrejceļa.

Pēc mača Valsts policija uz vietas pārbaudīja vairākas personas. Ir pieņemti paskaidrojumi un fiksēts, ka vienam apsardzes darbiniekam nodarīti miesas bojājumi, kas radās pēc sadursmes ar "Ventspils" līdzjutēju.

Tāpat LFF DK 100 latu naudas sodus piesprieda Daugavpils "Daugavas" un "Jūrmala-VV" komandām.

"Jūrmala-VV" komandas līdzjutēji 25.kārtas spēlē ar "Olimpa" vienību sistemātiski ar necenzētiem vārdiem apsaukāja spēles tiesnesi, kamēr "Daugavai" no 100 latiem nāksies šķirties par nopelnītajiem pieciem brīdinājumiem vienas spēles laikā.

Vēl LFF DK piesprieda vienas spēles diskvalifikāciju trijiem "Daugavas" komandas spēlētājiem - Vadimam Loginam, Jevgēņijam Simonovam un Mamukam Gongadzem.

Savukārt "Ventspils" komandas pussargam Jevgēņijam Kosmačovam piespriesta trīs spēļu diskvalifikācija par nopelnīto sarkano kartīti mačā ar "Liepājas metalurgu". Tāpat viņam būs jāsamaksā 200 latu soda nauda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!