Foto: Shutterstock
Lietuvas Futbola federācijas (LFF) Disciplinārā komiteja diskvalificējusi biedrības "Latvijas Futbola virslīga" (LFV) rīkotā Ziemas kausa laikā spēļu sarunāšanā pieķertās Kazlu Rūdas "Šilas" komandas galveno treneri un piecus spēlētājus, piektdien paziņoja LFF.

"Šilas" 13. februāri "Skonto" hallē Ziemas kausa mačā ar 1:3 piekāpās Latvijas virslīgas komandai "Metta/Latvijas Universitāte". "Šilas" visus trīs vārtus ielaida mača pēdējā pusstundā.

Pēc aizdomu rašanās par negodīgu rīcību "Šilas" tika izslēgta no Ziemas kausa, turklāt 24. februārī pērnās sezonas Lietuvas pirmās līgas čempione paziņoja, ka šogad nestartēs dienvidu kaimiņu spēcīgākajā čempionātā.

LFF šonedēļ lēma "Šilas" galvenajam trenerim Ģediminam Jarmalavičam piespriest divu gadu diskvalifikāciju. Tikmēr par līdzīgiem pārkāpumiem iepriekš sodītie futbolisti Gitis Urba un Alfrēds Skrobls saņēmuši attiecīgi deviņu mēnešu un viena gada diskvalifikācijas. Savukārt Audrus Račkus un Andrus Urbšis saņēmuši trīs mēnešu diskvalifikācijas, bet Vilmants Bagdanavičs piecu mēnešu diskvalifikāciju.

Piespriestās diskvalifikācijas stājušās spēkā ar 6. martu, bet tās līdz pirmdienai varēs pārsūdzēt LFF Apelāciju komitejā.

"Šilas" vietā Lietuvas augstākajā līgā spēlēs Kauņas "Žalgiris", kas pērn palika pēdējā, bet pēc Kazlu Rūdas komandas atteikšanās ieguva A licenci startam valsts spēcīgākajā čempionātā.

Kā ziņots, Ziemas kausā tika atceltas divas Latvijas virslīgas debitantes "Babītes/Dinamo" spēles, jo februārī notikušais mačs ar Marijampoles "Sūduva" komandu radīja aizdomas par negodprātīgu spēles rezultāta ietekmēšanu. Latvijas Futbola federācija (LFF) sāka izmeklēšanu par šo spēli, bet "Babīte/Dinamo" tika stingri brīdināta, tomēr Piņķos bāzētā komanda tika pie iespējas spēlēt virslīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!