Foto: PantherMedia/Scanpix
Lietuvas Futbola federācijas Disciplinārā komiteja (LFF DK) par spēles rezultāta ietekmēšanu no valsts augstākās līgas izslēgusi Klaipēdas vienību "Granitas", vēsta LFF.

Tāpat diskvalifikāciju saņēmuši pieci Klaipēdas vienības spēlētāji.

Saskaņā ar Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) un "Sportradar" derību uzraudzības sistēmas ekspertu secinājumiem mačā starp "Granitas" un vēl vienu Klaipēdas komandu "Atlantas" konstatētas darbības, kas liecina par spēles rezultāta ietekmēšanu.

Oktobra sākumā notikušajā mačā ar 5:1 uzvarēja "Atlantas", bet jau pirms šīs spēles "Granitas" futbolisti bija saņēmuši sodus par godīgas spēles pārkāpumiem.

Par atkārtotu šāda veida pārkāpumu Lietuvā spēlētājam draud brīvības atņemšana, naudas sods un/vai komandas izslēgšana no sacensībām, un/vai pazemināšana uz zemāku līgu.

LFF DK lēmusi "Granitas" izslēgt no augstākās līgas čempionāta un piespriest komandai maksimālo 12 000 eiro naudas sodu.

Apelāciju "Granitas" var iesniegt septiņu dienu laikā.

Kā zināms, pērn Lietuvas čempionātā divu maču diskvalifikāciju par spēļu rezultātu ietekmēšanu saņēma pieredzējušais Latvijas futbola pussargs Mihails Ziziļevs, kurš pārstāvēja tieši "Granitas" vienību. Ziziļevs, kurš karjeras laikā divas spēles aizvadījis arī Latvijas valstsvienībā, pirms tam pārstāvēja Daugavpils "Daugavu", kas arī tika iepīta lielā totalizatoru skandālā, kā rezultātā policija saistībā ar spēļu sarunāšanu aizturēja astoņas ar šo klubu saistītas personas.

Savukārt šogad septembra sākumā četru maču diskvalifikāciju saņēma aizsargs Sergejs Kožans, kurš pārstāvēja "Šiauliai" vienību.

Par godīgas spēles principu pārkāpšanu LFF DK septembrī uz 4 līdz 12 spēlēm diskvalificēja arī deviņus spēlētājus no Pakrojas komandas "Kruoja", kas vasarā paziņoja par izstāšanos no A līgas turnīra, un septiņus no "Šiauliai". Diskvalifikācija ir spēkā neatkarīgi no futbolistu pārstāvētās komandas.

Tāpat "Kruoja" klubam tika piespriests 12 000 eiro naudassods. 2015.gada sezonā Pakrojas klubā sankcijas noteiktas kopumā 12 spēlētājiem un divām amatpersonām, tāpēc tam piespriests maksimālais naudassoda apmērs.

Kā zināms, 2010.gada jūlijā A līgu pameta Viļņas "Vetra", bet divus gadus vēlāk rudeni turnīrā nesagaidīja arī galvaspilsētas klubs REO. Šīm komandām nācās aiziet parādu dēļ, bet Pakrojas "Kruoja" klubu acīmredzot "nogāzis derību vīruss", rakstīja portāls "Delfi.lt".

Šajā sezonā vien par komandas pamatsastāva un dublieru sacīkstēm sāktas septiņas izmeklēšanas. Lietuvas vicečempioni saņēmuši ne tikai nemitīgus LFF brīdinājumus, bet arī reālas sankcijas. Futbola kuluāros jau vasaras sākumā tika runāts par Pakrojas komandai draudošo izslēgšanu no augstākās divīzijas.

Četras kārtas pirms čempionāta beigām Lietuvas augstākās līgas līdere ar 82 punktiem 32 spēlēs ir Kauņas "Žalgiris", tuvākos sekotājus "Trakai" apsteidzot par septiņiem punktiem.

Tikmēr "Granitas" ar 27 punktiem ieņēma astoto vietu desmit komandu konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!