Foto: DELFI
Lietuvas Futbola federācija (LFF) izsludinājusi atklāto konkursu, lai atrastu jauno valstsvienības galveno treneri.

Sludinājums ievietots federācijas oficiālajā mājaslapā internetā. Tas publicēts lietuviešu, angļu un vācu valodā.

Galvenā prasība kandidātiem ir Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) "Pro" vai A kategorijas trenera licence. Tāpat kandidātiem jāiesniedz sava autobiogrāfija un kopējie virzieni darbam ar Lietuvas izlasi.

Iepriekš LFF prezidents Ļutaurs Varanavičs izteicās, ka par jauno valstsvienības galveno treneri varētu kļūt kāds ārzemju speciālists. Tiesa, viņam nāktos dzīvot Lietuvā un regulāri novērot visu vecumu izlašu spēlētāju sniegumu.

"Nepieciešams, lai nacionālo izlasi vadītu nopietns speciālists. Nav obligāti, lai viņš būtu lietuvietis," izteicās Varanavičs.

Lietuvas izlases galvenā trenera amats vakants kļuva pagājušajā nedēļā, kad pēc lietuviešu neveiksmīgā snieguma 2012.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā no amata atkāpās Raimonds Žutauts.
Žutauts par savu lēmumu paziņoja pēc Lietuvas izlases noslēdzošās spēles kvalifikācijas turnīrā, kurā aizvadītās nedēļas otrdienā tā savā laukumā ar 1:4 zaudēja Čehijai.

Kvalifikācijas turnīra astoņās spēlēs Lietuvas izlase iekrāja piecus punktus, I apakšgrupā ieņemot ceturto vietu un apsteidzot tikai Lihtenšteinu, kas tika pie četriem punktiem.

Žutauta pozīcijas komandas galvgalī tika apšaubītas jau iepriekš, bet mačā pret Čehiju vietējie līdzjutēji stadiona tribīnēs bija izvietojuši plakātus ar uzrakstiem "Žutaut, visu labu, šī komanda nav domāta tev".

Iepriekš mazpieredzējušais Žutauts kā treneris strādājis Krievijas klubā Vladikaukāzas "Alanija", kur bija trenera palīgs.

Jau vēstīts, ka futbolista karjeras laikā Žutauts pārstāvēja tādas komandas kā Atēnu "Panathinaikos", Haifas "Maccabi", Maskavas "Dinamo" un "Alanija". Žutauts spēlēt beidza 2008.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!