Foto: DELFI.lt

Lietuvas nacionālā futbola valstsvienība un U-21 izlase nedosies uz šogad Minskā paredzētajām pārbaudes spēlēm ar Baltkrievijas izlasēm, pirmdien paziņoja Lietuvas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Edgars Stankēvičs.

Jau ziņots, ka Baltkrievijas režīma varasiestādes svētdien piespieda aviokompānijas "Ryanair" lidmašīnu, kas bija ceļā no Atēnām uz Viļņu, nolaisties Minskā, lai aizturētu opozīcijas līderes Svjatlanas Cihanouskas štāba locekli, opozīcijas medija "Nexta" dibinātāju Romānu Protaseviču. Reizē ar Protaseviču tika aizturēta arī viņa draudzene Sofija Sapega, kas ir Krievijas pilsone.

Lietuvas nacionālajai izlasei ar Baltkrieviju pārbaudes spēle bija paredzēta 16.novembrī, bet U-21 komandu savstarpējā cīņa bija iecerēta 8.jūnijā.

"Ņemot vērā šī brīža situācija, abas izlases noteikti nepiedalīsies šajos mačos. Tas ir pārāk riskanti gan spēlētājiem, gan viņu ģimenēm. Lūkosim meklēt citus pretiniekus," Lietuvas žurnālistiem teica Stankēvičs.

Viņš arī pauda pārliecību, ka šāds solis tiks atbalstīts Eiropas Futbola federāciju asociācijā (UEFA).

"Ceru, ka UEFA ir saprātīga organizācija un redzēja vakardienas notikumus. Domāju, ka lēmums ir skaidrs un šīs spēles nenotiks," piebilda Stankēvičs.

Spēļu atcelšanu atbalsta arī Lietuvas Profesionālo futbolistu asociācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!