Foto: AFP/Scanpix
Francijas futbola čempionātā sestdien pirmo reizi kopš 1954.gada uzvarēja "Lille" komanda, kas priekšpēdējās kārtas mačā izbraukumā nospēlēja neizšķirti 2:2 (1:1) ar Parīzes "Saint-Germain" komandu.

Pēdējās divās kārtās "Lille" komandai bija nepieciešams izcīnīt kaut vienu punktu un to tā paveica jau pirmajā mačā. Uzvarētājiem pa reizei precīzi sita Ludoviks Obraņaks un Musa Sovs, bet "Saint-Germain" vienībā pa vieniem vārtiem guva Gijoms Oaro un Matjē Bodmērs.

Abas komandas pirms nedēļas savā starpā tikās arī Francijas kausa izcīņas finālspēlē, kad "Lille" bija pārāka ar 1:0.

Punktus zaudēja arī "Lille" tuvākā sekotāja, pagājušās sezonas čempionvienība Marseļas "Olympique", kas savā laukumā nospēlēja 2:2 (2:1) ar "Valenciennes" komandu. Tas nozīmēja, ka "Lille" futbolisti čempionātā būtu uzvarējuši arī zaudējuma gadījumā.

"Lille" komanda Francijas čempionātā triumfēja trešo reizi vēsturē.

Pēc 37 kārtām "Lille" ar 73 punktiem atrodas pirmajā pozīcijām, bet tai ar 67 punktiem seko Marseļas "Olympique".

Trešā ar 61 punktu ir Lionas "Olympique" vienība, par diviem punktiem mazāk ir "Saint-Germain" kontā, bet piektā ar 56 punktiem ir "Stade Rennes" vienība.

Arī šīs pārējās pirmā piecinieka komandas aizvadītajā kārtā zaudēja punktus - Lionas klubs nospēlēja 0:0 (0:0) ar "Caen" vienību, bet "Stade Rennes" ar 0:2 (0:1) piekāpās "Nancy" komandai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!