Foto: Reuters/Scanpix
Par 2010.gada pasaules labāko futbolistu pirmdien atzīts Argentīnas izlases un "Barcelona" spēlētājs Lionels Mesi, kurš otro gadu pēc kārtas saņem planētas labākā futbolista balvu.

Mesi ir kļuvis par pirmo FIFA "Zelta bumbas" ("Ballon d'Or") balvas ieguvēju. Kā zināms, FIFA Gada labākā spēlētāja balva šogad ir FIFA Gada labākā spēlētāja balvas un prestižā franču futbola žurnāla "France Football" tradicionālās "Ballon d'Or" balvas labākajam Eiropas futbolistam apvienojums.

Valstsvienību treneru, kapteiņu un īpaši izraudzītu žurnālistu aptaujā Mesi apsteidza savus komandas biedrus "Barcelona" rindās Andresu Injestu un Ksavi. Mesi ieguva 22,65% balsu, Injesta ar 17,36% bija otrais, bet Ksavi ar 16,48% otro gadu pēc kārtas bija trešais.

"Man šī ir īpaša diena. Es negaidīju, ka iegūšu šo balvu. Man prieks bija jau atrasties šeit kopā ar draugiem, bet vēl lielāks prieks ir uzvarēt," svinīgajā ceremonijā Cīrihē teica Mesi.

Tā ir astotā reize, kad kāds no "Barcelona" spēlētājiem iegūst prestižo trofeju. Pirms tam divreiz to ieguva Ronaldo un Ronaldinju, bet pa reizei Romario un Rivaldo.

Labākā trenera balvu saņēma Žozē Mourinju, kura vadībā Milānas "Inter" triumfēja UEFA Čempionu līgā un Itālijas čempionātā. Viņš aptaujā apsteidza "Barcelona" galveno treneri Pepi Gvardiolu un Visente del Boske (Spānijas futbola izlase).

Par 2010.gada labāko futbolisti tika atzīta Marta, kura trofeju saņēma jau piekto gadu pēc kārtas. Aptaujā viņa apsteidza Vācijas spēlētājas Birgitu Princu un Fatmiru Bajramaju.

Savukārt pirmo sieviešu futbola treneres balvu saņēma Silvija Naida no Vācijas izlases. Aiz viņas aptaujā palika Marena Mainarta (Vācijas U-20 izlase) un zviedriete Pia Sundāge (ASV sieviešu futbola izlase).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!