Foto: AFP/Scanpix

Trešo gadu pēc kārtas par pasaules labāko futbolistu atzīts Argentīnas izlases un "Barcelona" zvaigzne Lionels Mesi, kurš pirmdien ieguva FIFA "Zelta bumbas" jeb "Ballon d'Or" balvu.

2009.gadā Mesi tika atzīts arī par FIFA Gada labāko futbolistu, bet 2010.gadā argentīnietis saņēma pirmo FIFA "Ballond'Or" balvu.

Vēl starp kandidātiem uz 2011.gada pasaules labākā futbolista titulu bija Ksavi un Krištianu Ronaldu.

Par labāko treneri FIFA atzina Hosepu Gvardiolu, kurš kopā ar "Barcelona" triumfēja gandrīz visos iespējamajos turnīros – Spānijas čempionātā, Spānijas Superkausā, UEFA Čempionu līgā, UEFA Superkausā un Pasaules klubu čempionātā.

Līdzīgi kā "Barcelona" dominēja vīriešu futbolā, sieviešu futbolā dominēja Japāna. Par FIFA "Ballon d'Or" balvas ieguvēju kļuva Japānas izlases pussardze Homara Sava, bet labākā trenera balvu saņēma Horio Sasaki, kura vadībā japānietes izcīnīja Pasaules kausu.

Atgādinām, ka kopš 2010.gada FIFA pasniedz apvienoto balvu planētas labākajam futbolistam. Pirms tam FIFA pasniedza Gada labākā futbolista balvu, bet prestižais Francijas izdevums "France Football" noteica Eiropas labāko futbolistu, kurš saņēma "Ballon d'Or".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!