Foto: AFP/Scanpix/LETA

Negaidīti pārliecinošu uzvaru Anglijas futbola premjerlīgas trešās kārtas mačā svētdien izcīnīja "Liverpool" komanda, kas ar rezultātu 4:0 (2:0) sagrāva jau otro neveiksmi cietušo Londonas "Arsenal" vienību.

Aizvadītajā mačā Liverpūles komandas rindās precīzi sita brazīlietis Robertu Firminu, senegāliešu pussargs Sadio Manē, ēģiptietis Mohameds Salāhs un Denjels Staridžs.

Pirms tam čempionāta pirmajā kārtā "Arsenal" vienība bija piekāpusies arī Stokas "City". Savukārt piektdien tā uzzināja, ka šosezon UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā tiksies arī ar Artjoma Rudņeva pārstāvēto Vācijas vienību "Koln".

Panākumu svētdien izcīnīja pagājušās sezonas čempione Londonas "Chelsea", kas savās mājās ar 2:0 (2:0) pieveica Liverpūles "Everton", vārtus iesitot spāņiem Franseskam Favregasam un Alvaro Moratam.

Savukārt pirmos punktus šosezon zaudēja Vestbromvičas "Albion" vienība, kas mājās nospēlēja 1:1 (0:0) ar Stokas "City".

Jau vēstīts, ka sestdien titulētais Anglijas klubs Mančestras "United" izcīnīja "sauso" uzvaru arī savā trešajā jaunās sezonas premjerlīgas spēlē, savu skatītāju priekšā ar 2:0 (0:0) pārspējot Lesteras "City" vienību, kas 2016. gadā negaidīti kļuva par Anglijas čempioni.

Pirmajā puslaikā nevienai no komandām vārtus atslēgt neizdevās, turklāt 53.minūtē mājinieku jaunieguvums Romelu Lukaku nerealizēja 11 metru soda sitienu, ko atvairīja Lesteras vienības vārtsargs Kaspers Šmeihels. Tiesa, cīņas otrajā daļā teicami nopēlēja uz maiņu laukumā nākušie Mančestras "United" futbolisti Markuss Rešfords un Maruāns Fellaini.

Vispirms talantīgais Rešfords 70.minūtē izpildīja teicamu Henrika Mhitarjana centrējumu un no soda laukuma vidus atklāja rezultātu, bet pēc tam 82. minūtē pēc vēl viena centrējuma Fellaini panāca 2:0, nodrošinot Mančestras vienībai vēl vienu uzvaru.

Tikmēr citā sestdienas mačā no zaudējuma izglābās otra Mančestras komanda "City", kas viesos ar 2:1 (1:1) izrāva uzvaru pret "Bournemouth".

Pirmajā puslaikā abas vienības apmainījās vārtu guvumiem, turklāt izskatījās, ka šis mačs noslēgsies neizšķirti, tomēr kompensācijas laika septītajā minūtē uzvaru viesiem nodrošināja Rahīms Stērlings. Futbolists bija tik sajūsmināts par savu vārtu guvumu, ka metās to atzīmēt pie līdzjutējiem, taču pēcāk tiesnesis spēlētājam par šādu izgājienu parādīja otro dzelteno kartīti mačā, kam sekoja noraidījums no laukuma.

Teicamo sezonas sākumu turpina arī Anglijas premjerlīgas debitante Hadersfīldas "Town", kas sestdien savā laukumā nospēlēja 0:0 (0:0) ar "Southampton". Tādējādi šī vienība nav iedzīvojusi zaudējumu sezonas pirmajās trīs spēlēs, turklāt vēl nav ielaidusi nevienus vārtus.

Anglijas premjerlīgas kopvērtējumā pēc trim kārtām līdere ar maksimāli iespējamajiem deviņiem punktiem ir Mančestras "United", pie septiņiem punktiem tikušas "Liverpool", Hadersfīldas "Town", Mančestras "City" un "Albion" vienības, bet "Chelsea" rēķinā ir seši punkti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!