Foto: AFP/Scanpix/LETA

Anglijas futbola premjerlīgas klubs "Liverpool" otrdien Spānijas pilsētā Viljarealā uzvarēja un iekļuva UEFA Čempionu līgas finālā.

Spānijas komanda "Villarreal" mājās ar 2:3 (2:0) piekāpās "Liverpool". Divu maču summā ar 5:2 pārāks bija Anglijas premjerlīgas klubs.

Jau trešajā minūtē vadībā mājiniekus pēc Etjēna Kapu piespēles izvirzīja Bulaje Diā - 1:0.38.minūtē pēc Džovanni Lo Selso sadursmes viesu soda laukumā ar vārtsargu Alisonu tiesnesis uz 11 metru atzīmi tomēr nenorādīja.

Toties trīs minūtes vēlāk pēc vēl vienas Kapu piespēles, šoreiz centrējot no labās puses, soda laukumā neviena nepieskatīts bija palicis Fransiss Kokelēns, ar galvu raidot bumbu vārtu kreisajā stūrī - 2:0.

62.minūtē liverpūlieši vienus vārtus atspēlēja. Pēc Mohameda Salāha piespēles Fabinju uzbrukumā pa labo malu meklēja uzbrukuma turpinājuma variantus soda laukumā, taču tādus neatrada un uzsita pa vārtiem. Bumba izspurdza cauri mājinieku vārtsarga Heronimo Ruji kājām un iekūleņoja vārtos - 1:2.

Tikai piecas minūtes vēlāk viesi panāca neizšķirtu. Trents Aleksandrs-Arnolds no labās puses centrēja mājinieku soda laukumā, un Luiss Diass no vārtsarga laukuma līnijas ar galvu raidīja bumbu vārtos. Tā atsitusies pret vārtsarga kreiso kāju, ielidoja vārtu kreisajā stūrī - 2:2.

74.minūtē vadībā jau izvirzījās Liverpūles futbolisti. Laukuma vidū kļūdījās un bumbu zaudēja mājinieki, bet Nabi Keitā ar piespēli vienu pret vārtsargu izvirzīja Sadio Manē, kurš apspēlēja ārpus soda laukuma izskrējušo Ruji, kā arī aizsargu un raidīja bumbu tukšos "Villareal" vārtos - 3:2 "Liverpool" labā.

Mājinieku iespējas atspēlēties ierobežoja arī Kapu 86.minūtē nopelnītā otrā dzeltenā kartīte, liekot futbolistam pamest laukumu.

"Liverpool" finālā spēlēs trešo reizi piecu gadu laikā.

Otrā pusfinālā trešdien Madrides "Real" uzņems Mančestras "City". Pirmajā mačā "City" savā laukumā uzvarēja ar 4:3.

UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā 32 komandas bija sadalītas astoņās grupās pa četrām katrā. Divas pirmās iekļuva nākamajā kārtā, trešā pārcēlās uz Eiropas līgas sacensībām, bet ceturtajai Eiropas kausu sezona bija beigusies.

Šīs sezonas fināls norisināsies 28.maijā Parīzē, lai gan sākotnēji tas bija ieplānots Sanktpēterburgā. Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā UEFA atņēma Sanktpēterburgai tiesības uzņemt finālu.

2020./2021.gada sezonā līgas sacensību finālā Portugāles pilsētā Portu Londonas "Chelsea" ar 1:0 pārspēja Mančestras "City".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!