Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Par Anglijas premjerlīgas futbola kluba Birmingemas "Aston Villa" galveno treneri apstiprināts bijušais "Liverpool" un Anglijas izlases pussargs Stīvens Džerārds, vēsta klubs.

Britu raidorganizācija ziņo, ka ar treneri noslēgts 3,5 gadu ilgs līgums.

""Aston Villa" ar prieku paziņo par Džerārda iecelšanu par mūsu jauno galveno treneri," vēsta ieraksts kluba tīmekļa vietnē.

Kluba izpilddirektors Kristians Pērslovs atzīmēja Džerārda pieredzi Liverpūles kluba jauniešu akadēmijā, kā arī spēju pieņemt drosmīgu lēmumu pārcelties uz "Rangers" un gūt panākumus liela spiediena darbā.

"Mūsu sarunās ar viņu kļuva skaidrs, ka Džerārda trenera ambīcijas, filozofija un vērtības pilnībā atbilst "Aston Villa" klubā piekoptajām," piebilst Pērslovs.

""Aston Villa" ir klubs ar bagātu vēsturi un tradīcijām Anglijas futbolā, un esmu ļoti lepns, ka esmu kļuvis par tā jauno galveno treneri," par savu iecelšanu amatā saka Džerārds.

"Sarunās ar kluba īpašniekiem Nasefu Saviri, Vesu Īdensu un pārējiem valdes locekļiem bija redzams, cik ambiciozi ir viņu plāni klubā, un es ar nepacietību gaidu, kad varēšu palīdzēt viņiem sasniegt savus mērķus," piebilst jaunieceltais treneris.

Džerārds pagājušajā sezonā Skotijas čempionvienības Glāzgovas "Rangers" galvenā trenera amatā sezonu aizvadīja bez zaudējumiem vietējā čempionātā un spēja pārtraukt Glāzgovas "Celtics" dominanci Skotijas čempionātā, liedzot principiālajiem pretiniekiem izcīnīt desmito titulu pēc kārtas. Turklāt "Rangers" sāka piekopt acij tīkamu uzbrukuma futbolu.

"Aston Villa" svētdien atbrīvoja no amata līdzšinējo galveno treneri Dīnu Smitu. "Aston Villa" iepriekšējā kārtā ar 0:1 (0:1) viesos piekāpās "Southampton" futbolistiem, piedzīvojot piekto neveiksmi pēc kārtas.

Anglijas premjerlīgas turnīra tabulā Birmingemas komanda ar desmit punktiem 11 mačos ieņem necilo 16. vietu 20 komandu konkurencē.

"Aston Villa" bija ieinteresēta piesaistīt Beļģijas izlases galveno treneri spāni Roberto Martinesu, tomēr pēc tam par galveno favorītu uz vakanto amatu kļuva 41 gadu vecais Džerārds, vēstīja BBC, kura ziņoja, ka Birmingemas komanda pie galvenā trenera vēlas tikt līdz izlašu pārtraukuma beigām.

"Liverpool" komandā Džerārds kā futbolists izcīnīja septiņus nozīmīgus titulus, tostarp 2005. gadā triumfējot UEFA Čempionu līgā. Pussargs šajā komandā aizvadīja 710 spēles un guva 186 vārtus.

Tiesa, viņš tā arī netika pie Anglijas premjerlīgas čempiona titula, tomēr divas reizes izcīnīja Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausu, trīs reizes triumfēja Anglijas Līgas kausā, kā arī tika pie UEFA kausa, UEFA superkausa un Anglijas superkausa.

Par vienu no neaizmirstamākajām Džerārda spēlēm kļuva 2005. gada Čempionu līgas fināls, kad "Liverpool" pret "AC Milan" atspēlējās no 0:3.

Karjeras pēdējos divus gadus viņš pavadīja Amerikas Futbola līgas (MLS) vienībā Losandželosas "Galaxy".

Džerārds ilgus gadus pārstāvēja arī Anglijas izlasi, kur karjeru noslēdza 2014. gadā. Valstsvienībā viņš kopumā 114 spēlēs guva 21 vārtus. Par viņu vairāk spēles Anglijas izlasē aizvadījis tikai Pīters Šiltons, Veins Rūnijs un Deivids Bekhems.

Ar Anglijas izlasi viņš piedalījies sešos lielajos finālturnīros, komandas kapteiņa pienākumus pildot 2010. un 2014. gada Pasaules kausa finālturnīros, kā arī 2012. gada Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Ar "Rangers" Džerārds strādāja kopš 2018. gada, klubam pievienojoties pēc darba "Liverpool" jauniešu akadēmijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!