Foto: AFP/Scanpix/LETA

Neskatoties uz ieteikumiem palikt mājās, Anglijas premjerlīgas kluba "Liverpool" līdzjutēji ceturtdienas naktī devās uz "Anfield" stadionu, lai atzīmētu neklātienē izcīnītu čempionu titulu, ziņo medijs BBC.

Jau ziņots, ka "Liverpool" vienība, pateicoties "Chelsea" uzvarai pret "Manchester City", izcīnījusi pirmo Anglijas premjerlīgas titulu 30 gadu laikā.

Jau pusstundu pēc spēles beigām apmēram divi tūkstoši līdzjutēju bija sapulcējušies pie "Anfield" stadiona. Kluba līdzjutēji dejojuši, dedzinājuši dūmsveces un dziedājuši vairāku kluba futbolistu vārdus. Liela daļa līdzjutēju uz svinībām ieradusies ar sejas maskām, bet citi ieradušies automobiļos.

Ceturtdienas laikā pilsētas mērs Stīvs Roterams mudināja kluba fanus palikt mājās, lai nepieļautu koronavīrusa Covid-19 izplatīšanos. Savukārt, līdzjutējiem sākot pulcēties, pilsētas dome novēlēja līdzjutējiem aizvadīt labas svinības, bet ievērot sociālo distancēšanos.

Ballītes laikā klātesošie policisti neveica mēģinājumus izkliedēt pūli, bet tās pārstāvis atzinis, ka svinības pārsvarā bijušas "labsirdīgas".

Savā uzrunā arī komandas galvenais treneris Jirgens Klops aicināja līdzjutējus nedoties ielās un palikt mājās. Klops gan neslēpa, ka komanda plāno doties uzvaras parādē, taču vēl jāsagaida droši apstākļi.

"Nākotnē mums arī būs bildes ar faniem no parādes. Būsim kopā un izbaudīsim šo brīdi kā pienākas," teica Klops. "Tas, ko komanda ir paveikusi pēdējo trīs gadu laikā, mani kā treneri patiesi iepriecina. Darbs šeit ir bijis aizraujošs jau no pirmās dienas, un emocijas nekur nav zudušas. Šķiet, ka komanda šādi varētu spēlēt vēl pāris gadus. Tas ir labāk nekā domāju."

Vācu speciālists Klops pie "Liverpool" stūres stājās 2015. gadā, tikai pērn aizvedot to līdz pirmajam titulam – uzvarai UEFA Čempionu līgā. Pagājušajā desmitgadē viņš divreiz līdz Vācijas čempiontitulam aizveda Dortmundes "Borussia" komandu, ar kuru arī vienreiz uzvarēja valsts kausa izcīņā.

Iepriekšējās divas sezonas par premjerlīgas čempioni tika kronēta Mančestras "City" komanda.

Premjerlīgas kopvērtējuma tabulā pēc 31 kārtas pirmo vietu ar 86 punktiem ieņem "Liverpool". Otrajā pozīcijā ar 63 punktiem ir Mančestras "City", Lesteras "City" iekrājusi 55 punktus, bet Londonas "Chelsea" kontā ir 54 punkti. Aiz pirmā četrinieka ar 49 punktiem atrodas Mančestras "United" un Vulverhemptonas "Wanderers" komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!