Foto: AP/Scanpix/LETA
Anglijas futbola premjerlīgas līdere "Liverpool" svētdien svinēja uzvaru sezonas 12.kārtas centrālajā spēlē.

Liverpūlieši savā laukumā ar 3:1 (2:0) pārspēja iepriekšējo divu gadu Anglijas čempioni Mančestras "City".

Pēc šī mača abas komandas turnīra tabulā šķir jau deviņi punkti.

Jau spēles sestajā minūtē "Liverpool" vadībā izvirzīja Fabinju, kurš aiz soda laukuma robežām saņēma viesu aizsargu izsisto bumbu un no tālienes trieca to tīklā. Epizodi pirms tam otrā laukuma galā Trents Aleksandrs-Arnolds nospēlēja ar roku, taču tiesneši strīdīgā epizodē nenozīmēja 11 metru soda sitienu.

Septiņas minūtes vēlāk pretuzbrukuma noslēgumā Endrū Robertsons piespēlēja bumbu Mohamedam Salāham, kurš ar galvu to raidīja vārtos - 2:0. Puslaika otrajā pusē arī Mančestras "City" bija dažas iespējas gūt vārtus, taču viesi palika "uz nulles".

Otrā puslaika sākumā, 51.minūtē, pēc Džordana Hendersona piespēles pie tālā vārtu staba nepieskatīts palika Sadio Manē, kurš izmantoja viesu kļūdu un sarūpēja liverpūliešiem trešo "golu". Viesu centieni gūt vārtus vainagojās ar panākumiem 12 minūtes pirms pamatlaika beigām, kad pēc "Liverpool" aizsardzības saraušanas gabalos Bernārdu Silva raidīja bumbu mērķi.

Vārtsarga Edersona savainojuma dēļ "City" vārtus svētdien sargāja Klaudio Bravo. Tāpat veselības problēmu dēļ Anglijas čempionei nevar palīdzēt Aimeriks Laports, Oleksandrs Zinčenko un Rodri.

Liverpūles komanda premjerlīgā no pēdējās 51 spēles zaudējusi tikai vienā - šī gada janvārī tika ciesta neveiksme 1:2 pret Mančestras "City".

Sestdien turnīra vicelīdere Lesteras "City" mājās ar 2:0 (0:0) pārspēja Londonas "Arsenal". 2016.gada čempionei vārtus guva Džeimijs Vārdijs un Džeimss Medisons.

Tāpat uzvaru izcīnīja Londonas "Chelsea", kas savu skatītāju priekšā ar tādu pašu rezultātu 2:0 (0:0) uzveica Londonas "Crystal Palace". "Chelsea" rindās precīzi bija Temijs Abrahams un Kristians Pulisiks.

Tikmēr kārtējo neveiksmīgo sniegumu šosezon parādīja Totenhemas "Hotspur", kas savā laukumā nospēlēja 1:1 (0:0) ar Šefīldas "United". Mājiniekus 58.minūtē vadībā izvirzīja Honmiņs Sons, bet 20 minūtes vēlāk Džordžs Beldoks panāca izlīdzinājumu.

Vēl no grandiem Mančestras "United" svētdien mājās ar 3:1 (2:0) uzvarēja Braitonas un Houvas "Albion". "Sarkanajiem velniem" vārtus guva Andreass Pereira un Markuss Rešfords, abas reizes asistējot Antonī Marsiālam, bet vienu bumbu viesi paši ieraidīja savā cietoksnī.

Pēc 12 kārtām premjerlīgas kopvērtējuma tabulā līdere ar 34 punktiem ir "Liverpool" komanda, kurai ar 26 punktiem seko Lesteras "City" un Londonas "Chelsea", 25 punkti ir Mančestras "City" kontā, bet tālāk ar 17 punktiem ir Šefīldas "United" un Londonas "Arsenal" vienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!