Foto: AP/Scanpix

Anglijas futbola komandas "Liverpool" un Totenhemas "Hotspur" ceturtdien nodrošināja sev vietas UEFA Eiropas līgas 1/16 finālā.

B apakšgrupas mačā "Liverpool" ceturtdien savā laukumā ar 2:1 (2:1) pieveica Bordo "Girondins" no Francijas.

Jau iesildīšanās laikā savainojumā iedzīvojās jau tā traumu nomocītais "Liverpool" futbolists Daniels Staridžs, kurš līdz ar to ceturtdien tā arī nepiedzīvoja savu atgriešanos laukumā.

Tieši "Girondins" šī mača 33.minūtē izvirzījās vadībā, kad rezultātu atklāja Enrī Savē, taču pēc piecām minūtēm Džeimss Milners ar 11 metru soda sitienu izlīdzināja rezultātu, bet pirmā puslaika kompensācijas laikā Kristiāns Benteke guva uzvaras vārtus.

"Šis bija svarīgs vakars visai mūsu komandai, jo mums izdevies sasniegt turnīra izslēgšanas spēles," pēc panākuma sacīja "Liverpool" galvenais treneris Jirgens Klops. "Pirms pāris nedēļām mums bija tikai trīs punkti, taču nu ir deviņi."

Kā zināms, otrā B apakšgrupas mačā Šveices vienība "Sion" ar Latvijas izlases vārtsargu Andri Vaņinu vārtos, spēlējot mazākumā, ar 0:2 (0:0) izbraukumā piekāpās Krievijas komandai Kazaņas "Rubin".

Šīs apakšgrupas kopvērtējuma vadībā pēc piecām kārtām ar deviņiem punktiem atrodas "Liverpool", bet punktu no tās atpaliek "Sion". Pieci punkti tikmēr ir "Rubin" rēķinā, kamēr "Girondins" izcīnījuši trīs punktus.

Tikmēr "Hotspur" vienība ceturtdien J apakšgrupas mačā izbraukumā ar 1:0 (0:0) pārspēja Azerbaidžānas klubu Agdamas "Karabakh".

Vienīgos vārtus šī mača 78.minūtē guva Harijs Keins.

"Esam ļoti priecīgi par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs. Tas nebija viegli, taču esam sajūsmināti par uzvaru," pēc dueļa tvītoja Keins.

Otrā J apakšgrupas mačā Beļģijas komanda Briseles "Anderlecht" ar 2:0 (1:0) izbraukumā pieveica Francijas čempionāta vienību "Monaco".

Apakšgrupas kopvērtējumā vadībā pēc piecām kārtām ar desmit punktiem atrodas "Hotspur", kamēr septiņi punkti ir "Anderlecht" futbolistiem. Par vienu mazāk tikmēr iekrājusi "Monaco", bet "Karabakh" tikusi pie četriem punktiem.

Vēl UEFA Eiropas līgas izslēgšanas spēles ceturtdien izdevies sasniegt Spānijas klubam Bilbao "Athletic", kas L apakšgrupas mačā izbraukumā ar 3:2 (1:1) pieveica "Augsburg" no Vācijas.

Spānijas vienībai uzvaru pašā mača izskaņā ar diviem precīziem raidījumiem nodrošināja Artiss Aduriss.

Vēl vienā šīs apakšgrupas spēlē Serbijas vienība Belgradas "Partizan" izbraukumā ar 2:1 (0:0) pieveica no Alkmāras AZ no Nīderlandes.

L apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar 12 punktiem ir "Athletic", bet deviņi punkti ir "Partizan". No tās par trim punktiem atpaliek "Augsburg", kamēr trīs punkti ir AZ komandai.

Sacensību 1/16 finālu sasniegusi arī Itālijas komanda Romas "Lazio", kas ceturtdien G apakšgrupas mačā ar 3:1 (1:0) savā laukumā pieveica pagājušās sezonas UEFA Eiropas līgas finālisti Dņipropetrovskas "Dņipro" no Ukrainas.

Līdz ar zaudējumu "Dņipro" komanda zaudējusi arī izredzes izkļūt no apakšgrupas.

Vēl vienā G apakšgrupas mačā Norvēģijas klubs Tronheimas "Rosenborg" savā laukumā nospēlēja neizšķirti 1:1 (1:0) ar "Saint-Etienne" no Francijas.

Šīs apakšgrupas kopvērtējumā 13 punkti ir "Lazio", bet astoņi - "Saint-Etienne", kas līdz ar to arī garantējusi vietu izslēgšanas spēlēs. Četri punkti ir "Dņipro", kamēr divi - "Rosenborg" kontā.

Savukārt Latvijai zīmīgajā F apakšgrupas duelī Francijas vienība Marseļas "Olympique" savā laukumā ar 2:1 (1:0) pieveica "Groningen" no Nīderlandes.

Šo spēli uzraudzīja Latvijas tiesnešu brigāde ar Andri Treimani priekšgalā. Tā bija pirmā oficiālā starptautiskā spēle, ko Latvijas komanda apkalpoja sešu tiesnešu sastāvā.

Otrā šīs grupas mačā Bragas "Sporting" savu skatītāju priekšā ar 2:1 (1:1) pārspēja Liberecas "Slovan" no Čehijas.

F apakšgrupas līdere ar 12 punktiem ir "Sporting", kam ar deviņiem seko "Olympique". Septiņus punktus tikmēr iekrājusi "Slovan", bet vienu - "Groningen".

Pēc divu apļu grupu turnīra UEFA Eiropas līgas izslēgšanas cīņās iekļūs katras grupas divas labākās komandas, kur tām pievienosies arī UEFA Čempionu līgas apakšgrupu trešās vietas ieguvējas.

UEFA Eiropas līgas fināls nākamā gada 18.maijā notiks Šveices pilsētā Bāzelē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!