Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Anglijas premjerlīgas komandas Londonas "Arsenal", Vesthemas "United" un Braitonas un Havas "Albion" pirmdien atvēra savas treniņu bāzes, lai nodrošinātu spēlētājiem iespēju aizvadīt individuālos treniņus.

Pagaidām par Anglijas premjerlīgas sezonas atsākšanas datumu tiek norādīts 8. jūnijs, bet projekts "Restart", kura mērķis ir "atdzīvināt" sezonu, pirmos komandas koptreniņus paredz jau 18. maijā.

Piektdien paredzēta kārtējā klubu vadītāju un premjerlīgas vadības kopējā sanāksme, kuras mērķis ir atsākt apturēto sezonu.

"Esam nodrošinājuši iespēju pirmās komandas spēlētājiem no ārpuses piekļūt treniņu vietai. Nodarbības nav obligātas," teikts Braitonas un Havas komandas paziņojumā. "Spēlētājiem iepriekš ir jāpiesakās, ja viņi vēlas aizvadīt treniņus komandas bāzē."

"Ikvienam futbolistam tiek iekārtots konkrēts laukums, kurā treniņus iespējams aizvadīt, nepārkāpjot sociālās distancēšanās normas."

Tikmēr Vesthemas komanda savu treniņu bāzi padarījusi pieejamu tiem spēlētājiem, kuri nav iespēju veikt fiziskās aktivitātes savu māju tuvumā.

"Vienlaicīgi trenēties varēs tikai viens futbolists. Tāpat vide tiks iekārtota, ņemot vērā valdības noteiktos ierobežojumus pandēmijas laikā," teica kluba runasvīrs.

Tāpat par spēlētāju iespēju aizvadīt treniņus pavēstījusi arī "Arsenal", kas norādīja, ka futbolisti šajā laikā tiks kārtīgi pieskatīti. Komanda gan neziņoja, vai kopā ar futbolistiem bija arī galvenais treneris Mikels Arteta, kuram iepriekš tika konstatēta saslimšana ar koronavīrusu.

Lielbritānijā ārkārtas stāvoklis noteikts līdz 7. maijam. Šī ir viena no vīrusa visvairāk skartajām valstīm, dzīvību zaudējot vairāk nekā 20 000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!