Foto: AFP/Scanpix

Par UEFA Čempionu līgas futbolā uzvarētājiem sestdien pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē kļuva Londonas "Chelsea" futbolisti no Anglijas.

Turnīra finālspēlē "Chelsea" pēcspēles 11 metru sitienu sērijā ar 2:1 (0:0, 1:1) uzvarēja Vācijas klubu Minhenes "Bayern", kura mājas stadionā notika šīs sezonas turnīra izšķirošais mačs.

Mača pamatlaikā liels pārsvars piederēja laukuma saimniekiem, tomēr tas augļus deva tikai pašās cīņas beigās, kad pēc Tonija Krosa centrējuma ar galvu precīzi 83.minūtē sita Tomass Millers. Lai arī mača gaitā "Chelsea" futbolisti nevarēja lepoties ar lielu skaitu vārtu gūšanas iespēju, Anglijas kluba pārstāvji prata sarežģītajā situācijā neapjukt un ātri atspēlējās - pēc centrējuma no stūra sitiena atzīmes 88.minūtē ar galvu precīzs bija Didjē Drogbā.

Spēle turpinājās pagarinājumā, kura pirmajā puslaikā Arjens Robens nespēja izmantot lielisku iespēju izvirzīt vadībā "Bayern" komandu, kad bumbu pēc viņa veiktā 11 metru soda sitiena atvairīja Petrs Čehs. Jāizceļ, ka mirkli pirms tam savainojumu guva viens no "Bayern" līderiem Franks Riberī, kurš bija spiests laukumu pamest.

Arī otrajā pagarinājuma puslaikā pārsvars piederēja "Bayern" komandai, kas neizmantoja divas labas iespējas izraut uzvaru.

Tādējādi uzvarētājs tika noteikts pēcspēles 11 metru sitienu sērijā, kurā ar 4:3 uzvarēja "Chelsea". Londonas kluba labā vienīgais neprecīzs bija Huans Mata, bet uzvaras vārtus guva Drogbā. Savukārt "Bayern" rindās kļūdījās Ivica Oličs un Bastians Švainštaigers.


Pusfināla dueļos "Bayern" divu maču summā cīnījās neizšķirti 3:3 ar Spānijas klubu Madrides "Real", tomēr uzvarēja pēcspēles 11 metru sitienu sērijā, bet "Chelsea" ar 3:2 pārspēja pagājušā gada turnīra uzvarētājus "Barcelona" no Spānijas.

Pirms tam ceturtdaļfinālā "Bayern" divu spēļu summā ar rezultātu 4:0 pieveica Francijas klubu Marseļas "Olympique", kamēr "Chelsea" ar rezultātu 3:1 pārspēja Portugāles vienību Lisabonas "Benfica".

Savukārt astotdaļfinālā "Chelsea" ar 5:4 uzvarēja Itālijas vienību "Napoli", bet "Bayern" ar 7:1 sagrāva Šveices čempionvienību "Basel".

"Chelsea" vienība turnīra finālā spēlēja otro reizi. Pirmo reizi tas notika 2007./2008.gada sezonā, kad tā pēcspēles sitienu sērijā piekāpās citam Anglijas klubam Mančestras "United".

Savukārt Minhenes komanda turnīrā iepriekš triumfēja četras reizes (1974.-1976. un 2001.gadā), bet finālā tā kopumā tagad spēlējusi deviņas reizes.

"Bayern" šīs sezonas bundeslīgas čempionātu noslēdza otrajā vietā, bet "Chelsea" premjerlīgā ierindojās sestajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!