Latvijas Telpu futbola asociācija (LTFA) saņēmusi divus pieteikumus dalībai organizācijas prezidenta vēlēšanās. Uz vakanto amatu pretendē Edijs Joksts un Igors Jacevičs, informē LTFA.

Pēc ievēlēšanas Latvijas Futbola federācijas prezidenta amatā LTFA prezidenta un valdes priekšsēdētāja posteņus atstājis Vadims Ļašenko, kurš organizāciju vadīja kopš tās dibināšanas 2014. gadā. Līdz šī gada 24. jūlijam interesentiem bija iespēja pieteikties vakantajām amatam.

Uz LTFA prezidenta amatu kandidē FK "Tukums 2000"/TSS telpu futbola komandas vadītājs Edijs Joksts. Tukuma telpu futbola komanda aizvadīja divas sezonas LTFA 1. līgā, allaž cīnoties par augstākajām vietām Rietumu konferencē. 2019./2020. gada sezonā tukumnieki saņēma uzaicinājumu piedalīties LTFA "Optibet" Virslīgas čempionātā, kur sezonas finišā ierindojās 6. vietā. FK "Tukums 2000"/TSS izcēlās ar augstu apmeklētību un izcilu mājas spēļu organizēšanu. Vēl jābilst, ka Edijs Joksts divus gadus palīdzējis īstenot Latvijas Telpu futbola asociācijas Skolu kausa projektu, rīkojot sacensības Zemgales reģionā. Savukārt 2019. gadā tukumnieks iestājās Latvijas Telpu futbola asociācijas valdē.

Cits kandidāts ir telpu futbola tiesnesis un sporta ekipējuma zīmola "Joma" izplatītājs Latvijā Igors Jacevičs. LTFA prezidenta amata kandidāts Jacevičs piedalījies Latvijas telpu futbola sacensībās kā spēlētājs, treneris, kluba vadītājs un tiesnesis. Organizatorisko pieredzi ieguvis kā telpu futbola Virslīgas kluba ISMA vadītājs. Igors Jacevičs strādājis kā organizators Rīgas Futbola federācijas, esot viens no galvaspilsētas futbola čempionāta rīkotājiem. Šobrīd Igors Jacevičs ir Latvijas telpu futbola sacensību tiesnesis, kā arī ISMA studentu komandas vadītājs un galvenais treneris.

Papildus jāatgādina, ka joprojām ir iespēja pieteikties vai piedāvāt kandidātus LTFA valdes locekļa amatam.

LTFA valdes locekļa amata kandidātiem jāatbilst sekojošajiem kritērijiem:
1) kandidātu izvirza ne mazāk kā trīs LTFA biedri (ir jābūt klubu rekomendācijas vēstulei, kura jāiesniedz LTFA izpilddirektoram Jānim Nartišam līdz šī gada 21.augustam Grostonas ielā 6b, 1-412 kabinetā vai arī elektroniski janis@ltfa.lv);
2) kandidāta iepriekšējā / tagadējā darbība vai nodarbošanās jebkādā statusā ir bijusi / ir saistīta ar futbolu;
3) kandidātam ir tiesības pastāvīgi uzturēties Latvijas Republikas teritorijā;
4) kandidāts nav atzīts par vainīgu tīšu kriminālpārkāpumu izdarīšanā;
5) sagatavots pieteikums (motivācijas vēstule).

Ikgadējais LTFA kongress ieplānots 2020. gada 18. septembrī (plkst. 14:00) Elektrum Olimpiskajā centrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!