Potenciālais nacionālais futbola stadions varētu atrasties Lucavsalā, tā kopējās izmaksas varētu būt ap 44 miljoniem eiro, bet Latvijas futbola izlase jaunajā mājvietā optimistiskākajā variantā varētu spēlēt 2027. vai 2028. gadā. Tomēr vēl pirms konkrētas projekta virzības ir daudzi jautājumi un neskaidrības, par ko atbildīgās personas nespēja sniegt argumentētas atbildes.

Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Vadims Ļašenko kopā ar viceprezidentu, Rīgas Domes deputātu Olafu Pulku (Jaunā Vienotība) otrdien, 7. martā, Saeimas Sporta apakškomisijā iepazīstināja deputātus ar nacionālā stadiona vīziju, kam nepieciešams ne tikai konceptuāls valsts atbalsts, bet arī brangas nodokļu maksātāju (jeb budžeta) investīcijas.

Sēdē esošie vairāk nekā stundu ilgā diskusijā bija vienisprātis, ka nacionālais futbola stadions ir nepieciešams, tomēr nekāds lēmums netika pieņemts, jo bija daudz nekonkrētības un neskaidrību, līdz ar to atbildīgie deputāti pie projekta tālākas vētīšanas varētu pievērsties vēlāk, kad LFF būs rūpīgāk paveikusi sagatavošanās darbus, kas galvenokārt skar finansējuma piesaisti. Sporta apakškomisijas vadītājs Dāvis Mārtiņš Daugavietis (JV) pēc sēdes portālam "Delfi" neslēpa, ka sagatavotā prezentācija un uzstāšanās bijusi vāja, bet LFF ir jāpaveic krietns darbs pirms nākamo reizi jautājums nonāk Saeimas gaiteņu priekštelpās.

Lai gan LFF stadiona projektā vēlas sabiedrības iesaisti un nodokļu maksātāju naudu, LFF viedokli par stadiona vīziju un vērtējumu par viesošanos Saeimā nevēlējās paust – LFF prezidents Ļašenko un viceprezidents Pulks pēc sēdes izvairījās atbildēt uz portāla "Delfi" jautājumiem.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!