Foto: AFP/Scanpix
Spānijas futbola granda "Barcelona" galvenais treneris Luiss Enrike pēc neticamākās atspēlēšanās UEFA Čempionu līgā uzsvēra, ka ticējis komandas spēlētājiem, un atgādināja, ka pirms spēles jau prognozējis Katalonijas kluba sešus gūtos vārtus.

"Barcelona" trešdien savā laukumā UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla atbildes mačā pret Parīzes "St.Germain" paveica vienu neticamākajiem varoņdarbiem futbola vēsturē, atspēlējot pirmajā spēlē iekrāto četru vārtu starpību un pēdējās minūtēs gūstot uzvarai divu maču summā nepieciešamos trīs vārtus. Divu spēļu summā Katalonijas klubs triumfēja ar 6:5, bet pirmajā mačā Parīzē zaudēja ar 0:4.

"Es nokritu ceļos. Vēlētos pateikties visiem, kas ticēja un saglabāja ticību mums pēc zaudējuma 0:4. Tas ir veltījums visiem šiem cilvēkiem, jo tas nav nekāds "Harlem Globetrotters" basketbola šovs, bet gan futbols," emocijas pēc mača neslēpa Enrike. "Domāju, ka laukumā neviens ne uz mirkli nepārtrauca ticēt. Komanda darbojās neticami pat pēc ielaistiem vārtiem. Mēs riskējām un tas atmaksājās. Ik pa laikam ir redzēti līdzīgi gadījumi futbolā un šoreiz bija pienākusi mūsu kārta."

"Es priecīgs, ka varu izbaudīt šādus dzīves mirkļus. Tas ir neprāts, unikāls notikums sportā. Grūti visu vārdos izteikt, jo sajutāmies kā tādā asa sižeta filmā. Savā dzīvē atceros tikai vēl vienu tādu spēli, bet tad es pats biju futbolists," turpināja Enrike, kurš pēc šīs sezonas atstās "Barcelona" galvenā trenera amatu. "Pirms spēles preses konferencē speciāli minēju sešu vārtu nepieciešamību, jo PSG ir spēcīga komanda, kas var gūt vārtus. Tieši šādu vakaru mēs gaidījām, un komanda turpina spēlēt Čempionu līgā."

Savukārt PSG galvenais treneris Unajs Emerijs daļu vainas uzvēla Vācijas tiesnesim Denizam Ajtekinam, kurš salauzis Parīzes futbolistu izrādīto pretestību mājiniekiem.

"Patiesībā, devām pretiniekiem lielisku iespēju ieskrieties un mēs no tā baidījāmies. Pirmajā puslaikā noteicošās bija mūsu kļūdas, nevis viņu labais sniegums," uzskata Emerijs. "Otrajā puslaikā viss mainījās. Jā, "pendele" deva viņiem labas cerības, bet es jau tajā brīdī biju mierīgs, jo redzēju, ka mana komanda spēj labi atbildēt. Mēs bijām labāk pozicionēti un varējām dot prettriecienu."

"Mums bija iespējas panākt 2:3, bet tad bija tiesneša lēmumi. Nezinu, tie bija pareizi vai nepareizi, bet tie mūs satrieca. Un tāpēc spēles pēdējās divās minūtēs pazaudējām visu, ko otrajā puslaikā atguvām. Zinājām, ka "Barcelona" savā laukumā ir spējīga uz ko tādu. Pēdējās minūtēs viņi spēlēja "uz visu banku" un mūs sakāva," piebilda PSG treneris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!