Foto: AFP/Scanpix

Trešo zaudējumu pēc kārtas 2014.gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra spēlē piektdien piedzīvoja Latvijas futbola izlase.

Latvijas futbolisti G grupas spēlē izbraukumā ar rezultātu 1:2 (0:2) piekāpās Slovākijas valstsvienībai.

Latvijas izlases labā vienīgos vārtus, realizējot 11 metru soda sitienu, guva Māris Verpakovskis, bet Slovākijas vienībā precīzi sita Mareks Hamšiks, kurš arī realizēja 11 metru soda sitienu, un Mareks Sapara.


Spēles sākumā soda sitienu no 35 metriem izdarīja Oļegs Laizāns, bet bīstams moments neizdevās. Jau sestajā minūtē Latvijas vienība nonāca iedzinējos, kad pēc vārtsarga Andra Vaņina pārkāpuma savā soda laukumā, 11 metru soda sitienu realizēja Slovākijas izlases līderis Mareks Hamšiks. Trīs minūtes vēlāk Oskars Kļava pārkāpa noteikumus pavisam netālu no Latvijas soda laukuma, saņemot brīdinājumu. Soda sitienu izpildīja Mareks Sapara, kurš bumbu vēlreiz ieraidīja Latvijas izlases vārtos.

Turpinājumā Latvijas spēlētājs Aleksandrs Cauņa labi izpildīja stūra sitienu, Deniss Ivanovs ar galvu bumbu pameta uz tālo stūri, bet slovāki to izsita. Cauņa pēc brīža izdarīja teicamu piespēli gar vārtiem, bet Artjoms Rudņevs, būdams pilnīgi brīvs, bumbu neuztvēra. Pēc piedzīvotajām neveiksmēm spēles sākumā Vaņins puslaika vidū atvairīja bīstamu Hamšika sitienu, un slovāki turpināja uzbrukt. Savukārt 31.minūtē Latvijai bija divas labas epizodes - Laizāns izdarīja bīstamu sitienu no kreisās malas, bet slovāku vārtsargs bumbu ar lielām pūlēm atvairīja. Uzreiz Cauņa no stūra mēģināja bumbu iegriezt vārtos, bet nesekmīgi. 44.minūtē bumba ielidoja arī Slovākijas vārtos, kad pēc soda sitiena Ivans Lukjanovs soda laukumā piespēlēja tālāk Rudņevam, kurš tobrīd atradās aizmugurē. Vārtus neieskaitīja. Puslaiks noslēdzās ar labu vārtu gūšanas iespēju Slovākijai, tomēr Vaņins pēc Hamšika sitienu atkal glāba savu komandu.

Otrais puslaiks iesākās piesardzībā spēlē, tomēr 53.minūtē slovākiem bija divi bīstami uzbrukumi. Vispirms pēc piespēles gar vārtiem neviens slovāks nepielika kāju, bet tad gaisa divcīņā bumba aizlidoja nedaudz garām Latvijas vārtiem. Četras minūtes vēlāk Aleksejs Višņakovs soda laukumā saņēma piespēli, bet viņš neapstrādāja bumbu un izniekoja momentu. Nākamajās epizodēs Latvijai palīdzēja arī veiksme, kad pēc Stoha sitiena bumba trāpīja Kasparam Gorkšam un aizlidoja garām vārtiem, bet Vaņins jau bija aizlecis uz vārtu otru stūri.

Slovākiem turpināja piederēt spēles iniciatīva, vairākkārt izveidojot labus momentus uzbrukumā. 80. minūtē bīstams bija slovāku pretuzbrukums, bet mājiniekiem neizdevās pēdējā piespēle. Divas minūtes vēlāk Durišs iegāja soda laukumā un piespēlēja Hamšikam, kurš ar papēdi gribēja bumbu iesist vārtos, taču Vaņins glāba. 85.minūtē arī Latvijas izlasei beidzot izdevās gūt vārtus. Uz maiņu nākušo Māri Verpakovski nogāza soda laukumā, un viņš pats "pendeli" realizēja - 1:2. Spēles pēdējās minūtēs Latvijas izlasei izraut neizšķirtu neizdevās.

Citā G grupas spēlē Lietuvas izlase ar 2:0 izbraukumā pārspēja Lihtenšteinas vienību.

Pēc trim kārtām G apakšgrupā pa septiņiem punktiem it Grieķijai un Slovākijai, kā arī Bosnijai un Hercegovinai, Lietuvas kontā četri punkti, bet Latvija un Lihtenšteina joprojām pie punktiem nav tikušas.

Kā ziņots, pirmās divas Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēles Latvijas izlase aizvadīja septembrī, kad vispirms savā laukumā ar rezultātu 1:2 zaudēja Grieķijai, bet pēc tam ar 1:4 izbraukumā piekāpās Bosnijai un Hercegovinai. 

Latvijas izlases sastāvs spēlē ar Slovākiju:
Andris Vaņins; Kaspars Gorkšs, Oskars Kļava, Ritus Krjauklis, Oļegs Laizāns (70.min. Ritvars Rugins), Deniss Ivanovs, Aleksandrs Fertovs,  Aleksandrs Cauņa (77.min. Māris Verpakovskis), Aleksejs Višņakovs, Ivans Lukjanovs (54.min. Edgars Gauračs), Artjoms Rudņevs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!