Foto: EPA/Scanpix/LETA
Spānijas futbola čempionāta sestdienas vēlajā 30.kārtas spēlē Madrides "Atletico" ar minimālu uzvaru atkaroja trešo pozīciju turnīra tabulā no "Sevilla".

"Atletico" savā laukumā izcīnīja 1:0 (0:0) panākumu pār Valjadolidas "Real".

Jaunais viesu vārtsargs Hosē Antonio Karo deviņas minūtes līdz spēles laika beigām pēc stūra sitiena izspēles neaizsniedzās līdz bumbai, un Vitolo ar galvu iesita bumbu vārtos. To gan no vārtu līnijas ar galvu ārā izsita Santjago Ariass, taču videoatkārtojuma sistēma liecināja, ka bumba pilnībā šķērsojusi vārtu līniju, tiesnesim fiksējot vārtu ieņemšanu.

Viesu treneris Serhio Gonsaless pēc mača skaidroja savu lēmumu sūtīt laukumā Karo ar atpūtas došanu pirmajam vārtsargam Hordi Masipam, sakot, ka "man ir 23 spēlētāju komanda, un visiem ir jāspēlē."

Mājinieku treneris Djego Simeone svinēja grūtu uzvaru.

"Šī bija smagā cīņā gūta uzvara pret komandu, kas vienreiz jau mums apgrūtināja dzīvi iepriekšējā šīs sezonas mačā," sacīja "Atletico" treneris. "Viņi izslēdz visas uzbrukuma iespējas un apgrūtina savu vārtu ieņemšanu."

"Mums bija iespējas gūt vārtus pirmajā puslaikā, bet otrajā periodā vārtu gūšana jau kļuva par nepieciešamību," skaidroja Simeone. "Mēs sacentāmies ar pulksteni un bijām uz plāna ledus starp vārtu gūšanu un laika beigām."

Jau ziņots, ka sestdien "Getafe" mājās cīnījās 1:1 (1:1) ar "Eibar", zaudējot punktus skrējienā par ceturto vietu. "Getafe" komandu 30.minūtē vadībā izvirzīja Oghenekaro Etebo, bet puslaika beigās 1:1 panāca Šarliss.

Citviet Bilbao "Athletic" mājās ar 1:0 (1:0) uzveica Seviljas "Real Betis", bet "Levante" izbraukumā ar 3:1 (1:1) sarūgtināja pastarīti Barselonas "Espanyol".

Piektdien "Barcelona" viesos cīnījās neizšķirti 0:0 (0:0) ar pašlaik trešajā pozīcijā esošo "Sevila". Tas dod iespēju Maddrides "Real" turnīra tabulā svētdien barseloniešus panākt. Madridieši svētdien viesosies pie "Real Sociedad".

Citā mačā Eirokausu zonā nostabilizējās "Villarreal", kas viesos ar 1:0 (1:0) uzveica "Granada" komandu. Vienīgos vārtu guva Žerārs Moreno.

Vēl vienā mačā "Mallorca" savā laukumā cīnījās neizšķirti 1:1 (1:0) ar "Leganes". Abas vienības cenšas izkļūt no izkrišanas zonas, un neizšķirts tām bija pagalam neizdevīgs rezultāts.

Spānijas čempionāta vadībā ar 65 punktiem 30 spēlēs ir "Barcelona", 62 punkti 29 mačos ir Madrides "Real" komandai, kam ar 52 punktiem 30 dueļos seko Madrides "Atletico" un "Sevilla". 30 dueļus 48 punktus ir sakrājusi "Getafe", 47 punktus - Sansevastjanas "Real Sociedad" (29 spēlēs) un "Villarreal" (30 mačos) vienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!