Foto: AFP/Scanpix

Ar uzvarām UEFA Čempionu līgas futbolā astotdaļfināla sēriju trešdien iesāka pašreizējā sacensību čempione Madrides "Real" no Spānijas, bet spēcīgākā Šveices vienība "Basel" cīnījās neizšķirti ar Portugāles komandu "Porto".

Madrides "Real" izbraukumā ar 2:0 (1:0) pieveica Vācijas vienību Gelzenkirhenes "Schalke 04".

Rezultātu 26.minūtē atklāja pēdējo divu gadu pasaules labākais futbolists Krištianu Ronaldu, bet 79.minūtē pēc Ronaldu piespēles precīzs bija brazīliešu aizsargs Marselu. Zīmīgi, ka abus savus vārtus "Real" guva pavisam īsus brīžus pēc tam, kad "Schalke 04" vienība bija izveidojusi bīstamākos momentus cīņā.

Līdz ar to Ronaldu tagad guvis vārtus pēdējās 13 UEFA Čempionu līgas izbraukuma spēlēs, kurās piedalījies. Tāpat viņš ar 76 precīziem sitieniem panācis argentīnieti Lionelu Mesi un spāni Raulu visu laiku rezultatīvāko spēlētāju galvgalī Eirokausu sacensībās.

Iepriekšējā UEFA Čempionu līgas sezonā Spānijas grands "Real" turnīra astotdaļfinālā divu spēļu summā sagrāva "Schalke 04" ar rezultātu 3:1 savās mājās un 6:1 izbraukumā. Madrides komandai šī ir 18.sezona pēc kārtas, kad komanda piedalās UEFA Čempionu līgas izslēgšanas spēlēs. Pēdējo četru gadu laikā "Real" ir sasnieguši turnīra pusfinālu, bet pagājušajā gadā komanda izcīnīja savu desmito titulu, kas ir UEFA Čempionu līgas rekords. "Schalke 04" pēdējo piecu sezonu laikā četras reizes ir sasniegusi turnīra izslēgšanas spēles, kas ir otrs labākais rādītājs starp Vācijas komandām.

Vēl vienā mačā "Basel" savā laukumā cīnījās 1:1 (1:0) ar Portugāles klubu "Porto".

Kaut gandrīz visu maču cīņas gaitu kontrolēja "Porto" futbolisti, rezultātu 11.minūtē atklāja "Basel" komandu pārstāvošais paragvajietis Derliss Gonsaless, kurš gan šajā epizodē arī guva savainojumu. Izlīdzinājumu "Porto" izdevās panākt, bet tas notika vien 79.minūtē, kad brazīlietis Danilu realizēja 11 metru soda sitienu.

Kā zināms, Bāzeles komandai izdevās izkļūt no grupas, kurā spēlēja Anglijas komanda "Liverpool" un titula īpašniece "Real". Šī ir pirmā reize, kad abas komandas tiekas savā starpā, turklāt "Basel" tikai otrā reizi spēlē UEFA Čempionu līgas izslēgšanas spēlēs. 2011./12.gada sezonā Šveices klubs astotdaļfinālā divu spēļu summā zaudēja vācu vienībai Minhenes "Bayern" ar graujošu rezultātu 1:7. "Porto" pēdējo reizi pārvarēja astotdaļfinālu 2008./09. gada sezonā, bet ceturtdaļfinālā to pārspēja titulētais angļu klubs Mančestras "United", kas uzvarēja divu spēļu summā ar rezultātu 3:2.

Vēl tikai sestdien "Basel" Šveices čempionāta spēlē cīnījās 1:1 ar "Sion" komandu, kuras vārtus sargāja Latvijas izlases vārtsargs Andris Vaņins.

Jau vēstīts, ka otrdien pirmajos astotdaļfināla dueļos Francijas čempione Parīzes "Saint-Germain" savā laukumā nospēlēja 1:1 ar Anglijas klubu Londonas "Chelsea", bet Doņeckas "Šahtar" no Ukrainas savu skatītāju priekšā cīnījās 0:0 ar spēcīgo Vācijas vienību Minhenes "Bayern".

Citos astotdaļfināla pāros Spānijas čempione un pagājušās sezonas turnīra fināliste Madrides "Atletico" nākamnedēļ spēkosies ar Leverkūzenes "Bayer" futbolistiem no Vācijas, bet Itālijas čempione Turīnas "Juventus" lūkos pārspēt šosezon ļoti neveiksmīgi spēlējošo Vācijas otro spēcīgāko klubu Dortmundes "Borussia".

Visbeidzot, Anglijas pārstāve Londonas "Arsenal" samēros spēkus ar Francijas vicečempioni "Monaco", bet vēl vienā potenciāli ļoti intriģējošā pārī sacentīsies Spānijas grands "Barcelona" un Anglijas čempionvienība Mančestras "City".

Astotdaļfināla pirmās spēles tiek aizvadītas šajā un nākamajā nedēļā, atbildes spēles norisināsies martā, bet ceturtdaļfinālā iekļūs uzvarētāji divu spēļu summā.

Čempionu līgas fināls norisināsies 6.jūnijā Vācijas galvaspilsētā Berlīnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!