Foto: EPA/Scanpix/LETA

UEFA Čempionu līgas futbolā ceturtdaļfinālu trešdienas vakarā sasniedza pašreizējā trofejas glabātāja Madrides "Real" un "Napoli".

"Real" astotdaļfināla atbildes mačā ar rezultātu 1:0 (0:0) pārspēja "Liverpool", divu spēļu summā uzvarot ar graujošo 6:2.

Madrides vienības vārtus spēles 79.minūtē guva Karims Benzemā, kurš raidīja bumbu viesu vārtos pēc Vinisiusa Žuniora piespēles. Mačs laikā Spānijas klubam bija vairākas izcilas iespējas gūt vārtus, taču tās netika izmantotas, kā arī lielisks "Liverpool" vārtos bija brazīlietis Alisons.

Pirmajā astotdaļfināla mačā madridieši svinēja panākumu ar 5:2, ieliekot būtiskus pamatus uzvarai divu spēļu summā.

Tikmēr "Napoli" astotdaļfināla atbildes spēlē savā laukumā ar rezultātu 3:0 (1:0) uzvarēja Frankfurtes "Eintracht" un divu spēļu summā, nezaudējot nevienus vārtus, svinēja panākumu ar 5:0.

Pirmā puslaika izskaņā mājiniekus vadībā izvirzīja Viktors Osimhens, kurš otrajā puslaikā pēc spēlētām astoņām minūtēm dubultoja "Napoli" pārsvaru.

Savukārt 64.minūtē Pjotrs Zeliņskis, precīzi izpildot 11 metru soda sitienu, panāca 3:0.

Pirmajā astotdaļfināla mačā Itālijas vienība svinēja uzvaru ar 2:0.

Ceturtdaļfinālā iepriekš iekļuva Lisabonas "Benfica", kas divu maču summā ar 7:1 pieveica "Club Brugge", "AC Milan", kas bija pārāka par Totenhemas "Hotspur" ar 1:0, Londonas "Chelsea", kas ar 2:1 uzvarēja Dortmundes "Borussia", Minhenes "Bayern", kas ar 3:0 pārspēja Parīzes "Saint-Germain", Mančestras "City", kas ar 8:1 guva panākumu pār "Leipzig" un Milānas "Inter", kas ar 1:0 uzvarēja "Porto".

UEFA Čempionu līgas pamatturnīrā spēlēja 32 komandas. Katras apakšgrupas divas labākās komandas iekļuva astotdaļfinālā, bet trešo pozīciju ieguvējas sezonu turpināja UEFA Eiropas līgas izslēgšanas turnīrā.

2021./2022.gada sezonas sacensību finālā Parīzē Madrides "Real" ar 1:0 pārspēja "Liverpool".

Šosezon fināls plānots 10.jūnijā Stambulā, Turcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!