Foto: Reuters/Scanpix

Spānijas komanda Madrides "Real" sestdien triumfēja Marokā notikušajā Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) Klubu pasaules kausa izcīņā, iegūstot ceturto titulu šogad.

Finālmačā "Real" ar rezultātu 2:0 (1:0) pieveica pāvesta Franciska iemīļoto klubu Buenosairesas "San Lorenzo de Almagro" no Argentīnas.

"Real" dominēja jau no spēles sākuma un 37.minūtē atklāja rezultātu, kad pēc stūra sitiena izcēlās Serhio Ramoss. Savukārt otrajā puslaikā punktu cīņai pielika Gerets Beils.

Zīmīgi, ka Ramoss vārtus guva arī šī gada UEFA Čempionu līgas finālmačā, kad "Real" uzveica citu Spānijas vienību Madrides "Atletico".

Tāpat šogad "Real" triumfēja arī Spānijas Karaļa kausā un ieguva Eiropas Superkausu. Vienība uzvarējusi jau 22 spēlēs pēc kārtas visās sacensībās, tuvojoties 1971./72.gadā sasniegtajam Nīderlandes vienības Amsterdamas "Ajax" rekordam.

Tikmēr "San Lorenzo" iepriekš šogad bija kļuvusi par Dienvidamerikas spēcīgāko komandu.

Savukārt trešo vietu turnīrā ieguva Jaunzēlandes vienība Oklendas "City". Šī gada spēcīgākā Okeānijas komanda duelī par trešo vietu cīnījās 1:1 ar Meksikas klubu Mehiko "Cruz Azul", kas ir šīgada Centrālamerikas un Karību zonas (CONCACAF) Čempionu līgas uzvarētājs, bet pēcspēles sitienu sērijā triumfēja ar 4:2.

Kā ziņots, pusfinālā Argentīnas vienībai bija nepieciešams pagarinājums, lai ar 2:1 pieveiktu Oklendas "City", bet Madrides "Real" ar 4:0 uzvarēja "Cruz Azul".

"City" vienība sacensības sāka vēl ar izslēgšanas kārtu, kurā pamatlaiks un papildlaiks noslēdzās ar 0:0, bet 11 metru sitienu sērijā ar 4:3 tika uzvarēta vietējā Marokas komanda Tetuānas "Moghreb Athletic".

Vēlāk ceturtdaļfināla mačos "Cruz Azul" ar 3:1 pagarinājumā pārspēja Rietumsidnejas "Wanderers" no Austrālijas, kas šogad triumfēja Āzijas Futbola konfederācijas (AFC) Čempionu līgā, bet "City" ar 1:0 pārspēja Alžīrijas klubu Satīfas "Entente", kas šogad triumfēja Āfrikas Futbola konfederācijas (CAF) Čempionu līgā.

Savukārt spēlē par piekto vietu "Entente" pamatlaikā un pagarinājumā nospēlēja 2:2 ar "Wanderers", bet pēcspēles 11 metru sitienu sērijā triumfēja ar 5:4.

Pērn par FIFA Klubu pasaules kausa izcīņas ieguvēju kļuva Vācijas vienība Minhenes "Bayern", turnīrā triumfējot pirmo reizi vēsturē. Vācijas klubs finālā ar 2:0 pieveica mājiniekus Kasablankas "Raja" no Marokas.

FIFA klubu Pasaules kausa izcīņa šogad notika 11.reizi. Tajā spējuši uzvarēt tikai Eiropas un Brazīlijas pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!