Foto: Reuters/Scanpix
Spānijas futbola čempionāta grandi Madrides "Real" un Vācijas bundeslīgas čempioni Minhenes "Bayern" ziedos vienu miljonu eiro bēgļu atbalstam.

""Real" ziedos vienu miljonu eiro, lai palīdzētu Spānijā izvietotajiem bēgļiem. Klubs ir pieņēmis šo lēmumu, lai palīdzētu cilvēkiem, kuri, bēgot no kara un nāves, pametuši savas mājas," paziņojusi Madrides vienība, kuras apgrozījums iepriekšējā sezonā bija 660,6 miljoni eiro.

Paredzams, ka klubs dāvās bērniem sporta apģērbus, kā arī palīdzēs bēgļiem citos veidos.

Tāpat par viena miljonu eiro ziedojumu paziņoja arī iepriekšējās sezonas Vācijas bundeslīgas čempione "Bayern". Klubs sadarbībā ar Minhenes varasiestādēm veidos arī vācu valodas apguves nometnes bērniem, palīdzēs ar pārtiku un futbola inventāru.

Tāpat mājas spēlē pret "Augsburg" vienību, kas norisināsies nākamajā sestdienā, "Bayern" futbolisti dosies laukumā sadevušies rokās gan ar vietējiem, gan bēgļu bērniem, tādējādi atbalstot nelaimē nonākušo cilvēku integrāciju Vācijas sabiedrībā.

""Bayern" uzskata, ka tā ir mūsu sociālpolitiskā atbildība - sniegt atbalstu mājvietu zaudējušajiem bērniem, sievietēm un vīriešiem," kluba mājaslapā citēts vienības vadītājs Karls Haincs Rumenige.

Tikmēr Gelzenkirhenes "Schalke 04" savu atbalstu pauda ielūdzot aptuveni simts bēgļus uz savu pirmo mājas spēli. Savukārt Dortmundes "Borussia" uzaicināja 220 bēgļus uz UEFA Eiropas līgas mājas spēli.

Atbalstu paudusi arī Vācijas Futbola federācija (DFB), kas izveidojusi video, kurā valstsvienības zvaigznes nosoda vardarbību un aicina cienīt, integrēt, palīdzēt un būt taisnīgiem pret nelaimē nonākušajiem bēgļiem.

Savukārt Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) arī solījusi ziedot divus miljonus eiro bēgļu atbalsta fondiem.

Atbilstoši ANO datiem, šogad Eiropā, šķērsojot Vidusjūru, ieradušies vairāk nekā 300 000 nelegālo imigrantu, un liela daļa no viņiem cenšas caur Balkāniem un Ungāriju nokļūt Rietumeiropā.

Viņu lielākā daļa necenšas palikt Itālijā vai Grieķijā - pirmajās ES valstīs, kuras viņi sasniedz, - bet dodas tālāk uz Vāciju, kur valsts patvēruma meklētājiem nodrošina dāsnus pabalstus un sociālās garantijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!