Foto: AFP/Scanpix/LETA
Madrides "Real" futbolisti trešdien svinēja uzvaru Spānijas čempionāta 31.kārtas spēlē, saglabājot līderpozīciju turnīra tabulā.

Madrides "Real" futbolisti trešdien svinēja uzvaru Spānijas čempionāta 31.kārtas spēlē, saglabājot līderpozīciju turnīra tabulā.

"Real" mājās ar 2:0 (1:0) apspēlēja "Mallorca" komandu.

Madridiešiem pirmajā puslaikā bija pārsvars, bet vienīgie vārti tika gūti 19.minūtē, kad, piespēlējot Lukam Modričam un veiksmīgi pretinieku aizsargus bloķējot Geretam Beilam, pie brīva sitiena tika Žuniors Vinisiuss, kurš panāca 1:0. Otrajā puslaikā, 56.minūtē, Serhio Ramoss ar izcili precīzu soda sitienu dubultoja laukuma saimnieku pārsvaru.

Īpaši šī spēle atmiņā paliks "Mallorca" pussargam Lukam Romero. Meksikā dzimušais futbolists, kurš pārstāv Argentīnu, trešdien 15 gadu un 219 dienu vecumā kļuva par Spānijas čempionāta visu laiku jaunāko futbolistu. Viņš laukumā devās mača 84.minūtē.

Tikmēr Sansevastjanas "Real Sociedad" mājās ar 0:1 (0:1) piekāpās Vigo "Celta", vēl vairāk attālinoties no pirmā četrinieka. Viesiem uzvaru nodrošināja Jago Aspasa 45.minūtē realizētā "pendele".

Madrides "Real" sīvākā konkurente "Barcelona" otrdien savā laukumā ar 1:0 (0:0) uzveica Bilbao "Athletic" komandu.

Mājinieki dominēja visa mača gaitā, tomēr pretinieku ciešo aizsardzību uzlauza vien 71.minūtē, kad Ivans Raktičs pēc Lionela Mesi piespēles no tuvas distances raidīja bumbu mērķī. Horvātu pussargam tie bija pirmie vārti sezonā.

Citā spēlē "Getafe" viesos cīnījās neizšķirti 1:1 (1:1) ar "Valencia", nespējot pietuvoties pirmajam četriniekam jeb UEFA Čempionu līgas zonai. Vēl otrdien Madrides "Atletico" viesos ar 1:0 (1:0) guva virsroku pār "Levante" futbolistiem.

Jau ziņots, ka no vadošajām komandām "Sevilla" pirmdien tikai spēles otrajā pusē izglābās no zaudējuma un viesos izcīnīja svarīgu punktu, lai noturētos turnīra tabulas galvgalī. "Sevilla" viesos spēlēja neizšķirti 2:2 (1:2) ar "Villarreal".

Spānijas čempionāta vadībā ar 68 punktiem 31 spēlē ir Madrides "Real" un "Barcelona" komandas, taču, pateicoties labākai bilancei savstarpējos mačos, pirmo vietu ieņem madridieši. Tālāk ar 55 punktiem seko Madrides "Atletico", ceturtā ar 53 punktiem ir "Sevilla", bet piekto vietu ar 49 punktiem ieņem "Getafe".


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!