Foto: EPA/Scanpix/LETA

Sezonu neveiksmīgi sākušais Spānijas futbola grands Madrides "Real" sestdien vietējā čempionāta mačā ar 1:2 (0:2) savā laukumā piekāpās "Levante".

Tādējādi visu turnīru ietvaros Madrides klubs nav uzvarējis jau piecās spēlēs pēc kārtas - piedzīvoti četri zaudējumi un vienreiz spēlēts neizšķirti. Pēc sestdienas mača vēl vairāk sašķobījies komandas galvenā trenera Hulena Lopetegi krēsls, kura nākotne pie vienības stūres vairs nav droša.

Jau pirmo mača 13 minūšu laikā "Real" nonāca iedzinējos ar 0:2, kad "Levante" labā pa vārtiem guva Hosē Luiss Moraless un Rohers Marti.

Mājinieki savus vienīgos vārtus guva vien mača otrajā puslaikā, turklāt Madrides "Real" uzstādīja jaunu kluba antirekordu "sausajā" sērijā, jo tas sestdien pārsniedza 464 minūtes bez gūtiem vārtiem, kas bija iepriekšējais antirekords kopš 1985. gada.

Šo klusuma sēriju gan 72. minūtē pārtrauca "Real" aizsargs Marsēlu, bet antirekords pa to laiku tika palielināts līdz 481 minūtei.

Madrides komanda vārtus nebija guvusi teju mēnesi jeb kopš 22. septembra, kad tika gūta iepriekšējā uzvara, pārspējot Barselonas "Espanyol". Pēcāk karaliskais klubs nespēja izcelties pret "Sevilla", Madrides "Atletico", Maskavas CSKA un "Alaves".

"Real" ir zaudējusi jau trīs spēlēs pēc kārtas, kas gadījies pirmo reizi kopš 2009. gada.

Spānijas čempionāta vadībā ar 17 punktiem deviņās spēlēs negaidīti atrodas "Alaves", kas piektdien viesos ar 1:0 (0:0) pārspēja Vigo "Celta" futbolistus. Otrā ar 16 punktiem astoņās spēlēs ir "Sevilla", kamēr pa 15 punktiem iekrājušas "Barcelona" un "Atletico".

Tikmēr "Real" ar 14 punktiem deviņās spēlēs ir tikai piektā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!