Foto: AP/Scanpix

Spānijas "karaliskais" futbola klubs "Real Madrid" vairs nav pasaulē dārgākais sporta klubs - viņus apsteiguši Nacionālās Futbola līgas (NFL) klubs Dalasas "Cowboys", liecina respektablā biznesa izdevuma "Forbes" jaunākie aprēķini.

Pasaules dārgāko sporta klubu pieciniekā ir trīs ASV komandas un tikai divi klubi ir no Eiropas, toties abi - no Spānijas.

Pasaulē dārgākais sporta klubs ir Dalasas "Cowboys", kura vērtība tiek lēsta uz četriem miljardiem dolāru. Otrajā vietā ar 3,26 miljardiem dolāru vērtību ir Madrides "Real", bet trešo vietu dala vēl viena NFL amerikāņu futbola komanda Ņūenglendas "Patriots" un beisbola klubs Ņujorkas "Yankees" (3,2 miljardi dolāru). Piecinieku noslēdz Katalonijas superklubs "FC Barcelona" ar 3,16 miljardu dolāru vērtību.

Dalasas "Cowboys" ir labākā skatītāju statistika NFL - vidēji ik maču apmeklē 90 tūkstoši līdzjutēju, un ienākumi no biļetēm ik sezonu sastāda 121 miljonus dolāru. Vēl apmēram 29 miljonus kluba stadions nopelna no citiem pasākumiem.

Dalasas "Cowboys" jau 19 gadus nav sasnieguši NFL finālu, "Super Bowl", taču tas jau deviņus gadus pēc kārtas ir nosaukts par vērtīgāko līgas klubu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!