Foto: LETA

Latvijas futbola izlases aizsargs Vitālijs Maksimenko piektdien no Anglijas pēc spēka otrās līgas - "Championship" - kluba Braitonas "Albion" oficiāli izīrēts Skotijas augstākās līgas komandai "Kilmarnock", apstiprinājusi vienība.

Aizsargs komandai izīrēts līdz šīs sezonas beigām. Viņš ar komandu piektdien jau trenējies, kā arī varētu tikt pieteikts sestdienas spēlei pret "Inverness" futbolistiem.

Pašlaik 23 gadus vecais Maksimenko "Albion" komandā spēlē kopš pērnā gada sākuma, tomēr šosezon piedalījies tikai vienā "Championship" spēlē. Pērn viņš tika izīrēts Jovilas "Town" komandai, kurai palīdzēja iegūt ceļazīmi uz "Championship" turnīru.

Maksimenko karjeru uzsāka Rīgas komandā "Daugava", bet 2009.gada vasarā uz pusgadu tika izīrēts Maskavas CSKA vienībai, spēlējot tās dublieru rindās. 2010.gada sākumā viņš atgriezās Latvijā un kopš tā laika cīnījās Rīgas "Skonto" sastāvā.

Latvijas izlasē aizsargs līdz šim aizvadījis deviņas spēles.

"Kilmarnock" komanda tāpat vēlas sastāvā atgriezt Somijas izlases pussargu Alekseju Jerjomenko.

"Championship" kopvērtējumā "Albion" komanda pašlaik ieņem septīto vietu, bet "Kilmarnock" Skotijas čempionātā atrodas devītajā pozīcijā 12 klubu konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!