Foto: LETA

Latvijas futbola izlases aizsargs Vitālijs Maksimenko sestdien nopelnīja brīdinājumu Austrijas bundeslīgas mačā, bet viņa pārstāvētā "Mattersburg" komanda cīnījās neizšķirti.

"Mattersburg" savā laukumā cīnījās 1:1 (0:1) ar "Wolfsberger" vienību. Pirmie rezultātu atklāja viesi, bet 87.minūtē "Mattersburg" panāca izlīdzinājumu, kad 11 metru soda sitienu realizēja uzbrucējs Patriks Burgers.

Maksimenko laukumā pavadīja visas 90 minūtes, bet 33.minūtē nopelnīja brīdinājumu.

"Mattersburg" komanda nav zaudējusi jau sešās bundeslīgas spēlēs pēc kārtas, piecas reizes cīnoties neizšķirti.

"Mattersburg" Austrijas bundeslīgā ar 31 punktu 24 spēlēs saglabā sesto vietu, kamēr līderēm Vīnes "Rapid" un "Salzburg" ir pa 43 punkti 23 mačos.

Maksimenko 2013. gada janvārī pievienojās Anglijas otrās līgas - "Championship" - komandai Braitonas "Albion", pārnākot no Latvijas vienības Rīgas "Skonto", tomēr kluba sastāvā viņš laukumā devās vien trijos mačos.

Pirmās sezonas otrajā pusē viņš bija izīrēts Anglijas trešās līgas - "League One" - vienībai Jovilas "Town", palīdzot nopelnīt paaugstinājumu uz "Championship" turnīru. Gandrīz visu nākamo sezonu aizsargs aizvadīja Skotijas komandā "Kilmarnock", bet iepriekšējā sezonā Maksimenko bija izīrēts Nīderlandes otrās spēcīgākās līgas vienībai Venlo VVV, bet pērnā gada vasarā līgums ar viņu netika pagarināts.

Līdz ar to augusta vidū viņš pievienojās ''SMScredit.lv Virslīgas" čempionāta līdervienībai "Liepāja", kuras sastāvā aizvadīja divas spēles un izcēlās ar vienu vārtu guvumu. Tomēr septembra sākumā pārgāja uz Austrijas vienību, noslēdzot līgumu pēc sistēmas 1+2 gadi.

Iepriekšējā sezonā "Mattersburg" komanda izcīnīja pirmo vietu Austrijas pirmajā līgā un atgriezās augstākā līgā. Augstākais sasniegums "Mattersburg" ir 2003./2004. gada sezonā izcīnītā trešā vieta valstī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!