Foto: AFP/Scanpix

Spānijas futbola čempionāta komanda "Malaga" iesniegusi apelāciju pret Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) piešķirto diskvalifikāciju no Eirokausiem, vēsta vienības oficiālā mājaslapa internetā.

Atgādinām, ka klubam liegts piedalīties kādā no Eiropas klubu turnīriem vienā no nākamajām četrām sezonām, jo tā ilgstoši nav spējusi ieviest kārtību savā finansiālajā situācijā. Tas nozīmē, ka gadījumā, ja nākamo četru sezonu laikā "Malaga" kvalificēsies UEFA Čempionu līgai vai Eiropas līgai, klubs tajā nevarēs startēt.

Tikmēr vienība paziņoja, ka iesniegusi apelāciju Sporta arbitrāžas tiesā (CAS), nepiekrītot UEFA lēmumam. "Malaga" kluba vadība apgalvo, ka ir izpildījusi visus UEFA finanšu "godīgās spēles" principus, un diskvalifikācija ir nepamatota. Apelācija tiks izskatīta 10 dienu laikā.

Pēdējos gados UEFA aktīvi iestājas par Eiropas klubu finansiālo neatkarību, cenšoties apkarot augstos parādu rādītājus kontinenta vadošajās līgās.

Jau vēstīts, ka "Malaga" šosezon debitēja UEFA Čempionu līgas turnīrā, kurā jau spējusi tikt līdz astotdaļfinālam. Tajā komanda tiksies ar "Porto" vienību no Portugāles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!