Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Anglijas premjerlīgas klubs Mančestras "City" uz diviem gadiem diskvalificēts no Eiropas klubu turnīriem, kā arī tai piespriests 30 miljonu eiro liela soda nauda, vēsta BBC.

Tiek ziņots, ka Mančestras "City" komanda nopietni pārkāpusi UEFA klubu licencēšanas noteikumus kā arī nav ievērojusi finansiālās godīgās spēles jeb "fair play" principus.

Vācu izdevums "Der Spiegel", izmantojot "Football Leaks" informāciju, iepriekš ziņoja, ka "City" un tā sponsori ir manipulējuši ar līgumiem, lai apietu finansiālās "Fair Play" noteikumus, kas saistīti ar to, cik daudz naudas īpašnieki drīkst ieguldīt klubā.

Mančestras kluba vadība atzina, ka ir ļoti nepatīkami pārsteigta par šādu UEFA lēmumu un grasās iesniegt apelāciju.

Mančestras "City" finanšu noteikumus pārkāpa jau 2014.gadā, par ko samaksāja 60 miljonu eiro sodu.

Līdz ar to pēc šī brīža UEFA lēmuma "City" komanda nevarēs piedalīties 2020./2021. un 2021./2022. gada sezonas Čempionu līgas turnīrā.

Savā pastāvēšanas vēsturē "City" nav spējusi uzvarēt UEFA Čempionu līgā. Pēdējos gados tai nav izdevies tikt tālāk par ceturtdaļfinālu. Pērn divu spēļu summā tā nospēlēja neizšķiti 4:4 ar Totenhamas "Hotspur", kas tika tālāk ar izbraukumā vairāk gūtajiem vārtiem.

Šogad Mančestras "City" ir gandrīz atmetuši cerības uz Anglijas premjerlīgas pērnā titula nosargāšanu, jo pagājušās sezonas sīvākais konkurents un Čempionu līgas uzvarētājs "Liverpool" uzrāda lielisku sniegumu – neviens zaudējums aizvadītajās 25 spēlēs, kas to ierindo pirmajā vietā un 22 punktus priekšā Mančestras klubam. Kamēr klubs varētu neiegūt savu trešo čempiona titulu pēc kārtas Anglijas augstākajā futbola līgā, Gvardiolas vadītā vienība ir sasnieguši "Carabao" Anglijas līgas kausa izcīņas finālu, piekto kārtu FA kausā un astotdaļfinālu Čempionu līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!