Foto: AFP/Scanpix

Pēc viena gada pārtraukuma par Anglijas premjerlīgas futbola čempionāta spēcīgāko vienību svētdien kļuvusi Mančestras "City".

Noslēdzošajā turnīra spēlē "City" komanda savā laukumā ar 2:0 (1:0) uzvarēja Vesthemas "United", tādējādi nosargājot kopvērtējuma pirmo vietu. Pirmā puslaika izskaņā mājiniekus vadībā izvirzīja franču pussargs Samirs Nasrī, bet otrā puslaika ievadā 2:0 panāca beļģu aizsargs Vensāns Kompanī.

Pēdējos četros gados Anglijas čempionu titulu izcīnījuši Mančestras klubi - 2011.gadā un pērn to spēja "United", bet 2012.gadā un šogad uzvarējuši "City" futbolisti.

"City" komanda pirms šiem diviem panākumiem Anglijas augstākajā līgā uzvarēja tālajos 1937. un 1968.gadā.

Līdz pat pēdējai kārtai uz čempionu titulu cerēja arī "Liverpool" komanda, tomēr Mančestras kluba uzvara dzēsa pēdējās cerības. Paši "Liverpool" futbolisti svētdien ar 2:1 (0:1) savā laukumā uzvarēja Ņūkāslas "United", "City" komandai piekāpjoties par diviem punktiem un izcīnot augstāko vietu čempionātā kopš 2009.gada.

Savukārt trešo vietu kopvērtējumā divus punktus aiz "Liverpool" izcīnīja Londonas klubs "Chelsea", bet ceturtajā vietā vēl trīs punktus nopakaļus finišēja cita šīs pilsētas komanda "Arsenal". Tās abas sezonu noslēdza ar uzvarām izbraukumā, noslēdzot angļu klubu četrinieku, kas nākamajā sezonā sacentīsies UEFA Čempionu līgā.

Piekto vietu kopvērtējumā spēja izcīnīt Liverpūles klubs "Everton", kamēr pērnās sezonas čempioni Mančestras "United" sezonu noslēdza vien septītajā pozīcijā un palika bez dalības nākamās sezonas Eiropas klubu turnīros.

Vietu spēcīgāko klubu sabiedrībā zaudēja Kārdifas "City" un Londonas "Fulham", bet tām noslēdzošajā kārtā pievienojās arī Noridžas "City".

Vietu premjerlīgā no valsts otrās līgas - "Championship" turnīra - izcīnījušas Lesteras "City" un "Burnley" komandas, bet pēdējās ceļazīmes īpašniece noskaidrosies pārspēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!