Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pirms gaidāmā UEFA Čempionu līgas izslēgšanas spēļu astotdaļfināla mača pret Madrides "Real" vienību Mančestras "City" galvenais treneris Peps Gvardiola intervijā medijam "Football Daily" paziņojis, ka neveiksmes gadījumā viņa amats varētu būt apdraudēts.

"Ja mēs viņus neuzvarēsim, tad pie manis pienāks kāds no vadības un pateiks: "Tas nav pietiekami. Mēs gribam uzvarēt Čempionu līgā. Mums nāksies tevi atstādināt,"" skatu iespējamā nākotnē ieskicēja Gvardiola.

"City" ir gandrīz atmetuši cerības uz Anglijas premjerlīgas pērnā titula nosargāšanu, jo pagājušās sezonas sīvākais konkurents un Čempionu līgas uzvarētājs "Liverpool" uzrāda lielisku sniegumu – neviens zaudējums aizvadītajās 25 spēlēs, kas to ierindo pirmajā vietā un 22 punktus priekšā Mančestras klubam.

Kamēr klubs varētu neiegūt savu trešo čempiona titulu pēc kārtas Anglijas augstākajā futbola līgā, Gvardiolas vadītā vienība ir sasnieguši "Carabao" Anglijas līgas kausa izcīņas finālu, piekto kārtu FA kausā un astotdaļfinālu Čempionu līgā.

"Es vēlos uzvarēt Čempionu līgu," uzsvēra Gvardiola. "Es sapņoju un izbaudīšu spēles pret Madrides "Real", lai redzētu, ko es spēju."

Visnotaļ bagātais Anglijas klubs savā pastāvēšanas vēsturē nav spējis izcīnīt uzvaru prestižākajās Eiropas klubu futbola sacensības – Čempionu līgā. Lai gan Gvardiola pie kluba stūres stājās, lai to mainītu, pašlaik spāņu speciālistam nav izdevies aizvest komandu tālāk par ceturtdaļfinālu (pērn 4:4 pret Totenhamas "Hotspur", kas tika tālāk ar izbraukumā vairāk gūtajiem vārtiem).

"Un gatavošanās process (pret "Real") būs laimīgākais brīdis manā profesijā – plānot, ko mēs varam darīt, lai viņus pieveiktu," atzina treneris.

Tomēr, kad Gvardiolam pārjautāja, vai tiešām viņš uzskata, ka viņu varētu atlaist, spāņu eksperts atbildēja: "Es nezinu, cik reizes tā jau nav noticis. Varbūt pie manis pienāks un teiks: "Viss ir kārtībā, bet ko mēs varam darīt, lai būtu labāk?""

Astotdaļfinālu "City" iesāks 26. februārī izbraukumā Madridē, bet atbildes mačs gaidāms 17. martā.

Iepriekš Peps Gvardiola ir divas reizes triumfējis UEFA Čempionu līgā 2009. un 2011. gadā, kad viņš trenēja titulēto Katalonijas klubu "Barcelona".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!