Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Argentīnieša Serhio Agvero divi vārti Anglijas futbola premjerlīgas mačā sestdien sekmēja viņa pārstāvētās Mančestras "City" komandas 17. uzvaru pēc kārtas.

Mančestras komanda savā laukumā ar 4:0 (1:0) apspēlēja "Bournemouth" futbolistus.

Agvero atklāja rezultātu šī mača 27.minūtē, bet otrā puslaika ievadā pārsvaru dubultoja argentīnieša komandas biedrs Rahīms Stērlings. Cīņas 79. minūtē Agvero panāca jau 3:0, kamēr punktu cīņai nedaudz vēlāk pielika Danilu.

Zīmīgi, ka Agvero Mančestras kluba laukumā tagad guvis jau 101 vārtus.

Sestdien "City" premjerlīgā izcīnīja jau 17. uzvaru pēc kārtas, turpinot uzlabot šo sacensību rekordu. Šajā sezonā šī Mančestras komanda zaudējuma rūgtumu vēl nav izjutusi, esot pārliecinošā kopvērtējuma vadībā.

Šis Anglijas klubs tikai par divu uzvaru tiesu tagad atpaliek no Eiropas piecu vadošo līgu rekorda, jo 2013./2014.gada sezonā 19 panākumus pēc kārtas izcīnīja Vācijas flagmanis Minhenes "Bayern". Zīmīgi, ka toreiz to trenēja spāņu speciālists Hoseps Gvardiola, kurš pašlaik strādā tieši Mančestrā.

Citā sestdienas mačā uzvaru no rokām izlaida vicelīdere Mančestras "United", kas izbraukumā nospēlēja 2:2 (1:1) ar Lesteras "City".

Šī mača rezultātu 27.minūtē atklāja Lesteras kluba uzbrucējs Džeimijs Vārdijs, bet piecas minūtes līdz lielajam pārtraukumam Huans Mata rezultātu uz tablo līdzsvaroja.

Savukārt 60.minūtē Mata guva Mančestras kluba uzvaras vārtus.

Vēl 72.minūtē otro dzelteno kartīti nopelnīja Daniels Amartijs, tādējādi atstājot mājiniekus mazākumā, kas vēl vairāk mazināja viņu izredzes uz atspēlēšanos.

Tiesa, Lesteras komanda tomēr atspēlējās, jo vien kompensācijas laika ceturtajā minūtē teicamu partnera piespēli soda laukumā izmantoja Herijs Magvairs.

Vēl vienā sestdienas spēlē Totenhemas "Hotspur" komanda izbraukumā ar 3:0 (1:0) uzvarēja "Burnley" vienību.

Uzvarētāju rindās visus trīs vārtus guva Herijs Keins, tādējādi noformējot sev "hat-trick".

Anglijas uzbrucējs šajā kalendārajā gadā guvis jau 36 vārtus, kas ir atkārtots premjerlīgas rekords, ko 1995.gadā uzstādīja slavenais Alans Šīrers.

Keins vienīgā iespēja labot rekordu būs otrdien pret "Southampton" vienību.

Pirms tam sestdien pagājušās sezonas čempione Londonas "Chelsea" izbraukumā nospēlēja 0:0 (0:0) ar Liverpūles "Everton", neizmantojot iespēju nostiprināties kopvērtējuma pirmajā trijniekā.

"Everton", kas šo sezonu uzsāka ļoti neveiksmīgi, nu nav zaudējusi jau sešas spēles pēc kārtas. Pirms nepilna mēneša par komandas galveno treneri kļuva bijušais Anglijas izlases vadītājs Sems Elerdaiss, kurš stājās nīderlandieša Ronalda Kūmana vietā.

Tiesa, Liverpūles komanda šajā mačā bija spiesta iztikt bez viena no saviem līderiem Veina Rūnija, kurš ir apslimis. Jau no spēles sākuma laukumā izpaudās "Chelsea" pārsvars, jo šīs vienības futbolisti vairākkārt saasināja situāciju pie mājinieku vārtiem, bet vārtus gūt gan tā arī neizdevās.

Uzvara šajā mačā "Chelsea" komandai būtu ļāvusi panākt kopvērtējuma otrās vietas īpašnieci Mančestras "United".

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka piektdien Londonas "Arsenal" savā laukumā aizraujošā cīņā nospēlēja 3:3 (0:1) ar "Liverpool".

"Liverpool" nespēja nosargāt divu vārtu pārsvaru, taču tieši viņiem mača otrajā pusē nācās atspēlēties.

Rezultātu 26. minūtē atklāja "Liverpool" brazīliešu futbolists Filipi Koutinju, bet 52. minūtē pārsvaru dubultoja ēģiptietis Mohameds Salāhs. Tiesa, nākamās piecas minūtes laukumā jau dominēja "Arsenal" vīri, ātri gūstot trīs vārtus.

Mājiniekiem izcēlās čīlietis Aleksis Sančess, Šveices izlases pussargs Granits Džaka un Vācijas futbolists Mesuts Ezils. Tikt pie uzvaras "Arsenal" tomēr nespēja, jo 71. minūtē izlīdzinājumu atjaunoja cits "Liverpool" komandas brazīlietis Robertu Firminu.

Zīmīgi, ka līdzīgs "trilleris" abu komandu izpildījumā bija arī iepriekšējā sezonā, taču tad "Liverpool" uzvarēja ar rezultātu 4:3.

"Liverpool" premjerlīgā nav zaudējusi pēdējās desmit spēlēs, kamēr "Arsenal" pēdējos piecos mačos ir tikusi tikai pie vienas uzvaras.

Anglijas premjerlīgas kopvērtējumā līdere ar 55 punktiem 19 spēlēs ir Mančestras "City", kamēr otrā ar 42 punktiem ir Mančestras "United", bet 39 punkti ir "Chelsea" rēķinā.

Tikmēr 35 punkti ir "Liverpool" kontā, bet tai vienu punktu zaudē "Arsenal" un "Hotspur", kamēr "Burnley" ir 32 punkti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!