Foto: EPA/Scanpix/LETA

Anglijas futbola premjerlīgas vadošie klubi Mančestras "City" un "Liverpool" trešdien iekļuva UEFA Čempionu līgas pusfinālā, aiz barjeras atstājot Madrides "Atletico" un Lisabonas "Benfica" vienības.

Mančestras futbolistiem pusfinālā pretī stāsies cits Madrides klubs "Real", bet "Liverpool" par vietu finālā spēkosies ar vēl vienu spāņu komandu "Villarreal".

"City" viesos cīnījās bezvārtu neizšķirti 0:0 (0:0) ar "Atletico" un divu maču summā uzvarēja ar 1:0.

Pagājušajā nedēļā Mančestrā ar 1:0 uzvarēja mājinieki. Žuzeps Gvardiola, salīdzinot ar maču, kurā "City" svētdien premjerlīgā spēlēja 2:2 ar "Liverpol", veica divas izmaiņas - Rijāds Marezs un Ilkajs Gindons aizstāja Rahīmu Stērlingu un diskvalificēto Gabrielu Žezūsu.

Tikmēr Djego Simeone lēma veikt izmaiņu laukuma vidusdaļā, kur Tomā Lemārs, atgriežoties pēc trīs maču izlaišanas, aizstāja Rodrigo de Polu. Uzbrukuma priekšā izvēle bija par labu Žuāu Fēliksam un Antuānam Grīzmanam, bet Luiss Svaress cīņas sākumā bija rezervē.

Pirmais spraigais moments bija spēles 30.minūtē, kad bumba pēc Gindoana sitiena trāpīja pa vārtu stabu, bet nākamais Vācijas futbolista sitiens tika bloķēts.

Mājiniekiem teicamas iespējas gūt vārtus un panākt neizšķirtu divu spēļu summā bija pamatlaika pēdējā desmitminūtē, kad vispirms tika bloķēts Mateusa Kunjas sitiens, bet pēc stūra sitiena no tuvas distances bumbu mērķī netrāpīja Stefans Savičs.

Vēlāk pēc tam, kad Felipe pārkāpa noteikumus pret Filu Foudenu, Savičs gulošajam pretiniekam uzkāpa uz kājas, un laukuma malā izcēlās asumi ar teju visu spēlētāju iesaistīšanos. Felipe par rupjību saņēma otro dzelteno kartīti spēlē un atstāja mājiniekus mazākumā.

Kompensācijas laika astotajā minūtē Janniks Karasko izpildīja bīstamu soda sitienu, "City" vienību no zaudētiem vārtiem glābjot Edersonam. Spēles noslēdzošajā "Atletico" uzbrukumā mājinieki izmisīgi centās gūt vārtus, kas teju arī izdevās, taču Anhels Korrea uzsita bumbu virsū Edersonam.

Pēdējās minūtēs dzelteno kartīti saņēma arī Simeone, kurš devās laukumā, lai protestētu pret, viņaprāt, laika vilcināšanu no pretinieku puses.

Tikmēr "Liverpool" savā laukumā spēlēja neizšķirti 3:3 (1:1) ar "Benfica", divu maču summā uzvarot ar 6:4.

Pirms nedēļas liverpūlieši viesos uzvarēja ar 3:1 un Jirgens Klops nolēma veikt sastāvā pat septiņas izmaiņas, salīdzinot ar svētdienas spēli premjerlīgā. Starta vienpadsmitniekā nebija Mohameda Salāha, Sadio Manē un Virdžila van Deika.

Spēlēšana bez spožākajām zvaigznēm gan netraucēja izvirzīties vadībā - 21.minūtē pēc stūra sitiena precīzi ar galvu sita Ibrahima Konatē. Mača 32.minūtē pēc liverpūlieši kļūdas aizsardzībā Gonsalu Ramušs izpildīja sitienu no soda laukuma robežas un panāca 1:1.

"Liverpool" vadībā atgriezās mača 55.minūtē, kad "Benfica" šķietami izglābās no bīstama pretinieku uzbrukuma, tomēr pie soda laukuma nenoturēja bumbu, kas Robertu Firminu ļāva raidīt bumbu tukšos vārtos. Priekšā angļu klubs nostiprinājās desmit minūtes vēlāk, kad pēc soda sitiena Firminu netraucēts raidīja bumbu mērķī.

"Benfica" gan 73.minūtē samazināja pretinieku pārsvaru - "Liverpool" aizsargiem cauri izskrēja un mājinieku vārtsargu Alisonu pārspēja Romāns Jaremčuks. Pēc deviņām minūtēm vēl vienu izgājienu realizēja Darvins Nunjess, kurš panāca 3:3. Pēdējos divus lisaboniešu gūtos vārtus pārbaudīja un apstiprināja ar videoatkārtojumu palīdzību.

Jau ziņots, ka "Villarreal" ceturtdaļfinālā divu maču summā ar 2:1 uzvarēja Minhenes "Bayern", bet Madrides "Real" ar 5:4 pārspēja pērnā gada čempioni Londonas "Chelsea".

Pusfināli notiks 26./27.aprīlī un 3./4.maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!